KV Mechelen boekt eerste bescheiden winst in beroepszaak

17 juni 2019 – KV Mechelen heeft het eerste bescheiden succesje geboekt in het beroep van het matchfixingproces. De supporters van de club waren het niet eens met het feit dat Herman Huygens een van de rechters zou zijn van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en hebben hem gewraakt. De man over wie men sterk twijfelde over zijn onafhankelijkheid is inmiddels vervangen door het comité.

KV Mechelen boekt eerste bescheiden winst in beroepszaak

Dat schrijft Sporza. Omdat Huygens werkzaam was in de voetballerij bij de bond wilden de fans van Mechelen hem laten vervangen in het groepje van drie, dat uiteindelijk over de zaak moet oordelen. Inmiddels is door de BAS Guy Hermans, rechter in de rechtbank van Antwerpen, als derde man toegevoegd aan de zaak. Marc Boudewijns en Philippe Billiet zijn de andere mannen die hun oordeel moeten vellen.

Mechelen is in beroep gegaan tegen de straf naar aanleiding van de matchfixing zaak, waardoor de promotie van afgelopen seizoen teniet wordt gedaan en ze na de bekerwinst niet Europa in mogen. Hoewel er pas op 25 en 26 juni uitspraak wordt gedaan in de zaak, heeft Mechelen de eerste bescheiden winst binnen. Tevens werden vier bestuurders van Mechelen werden veroordeeld voor competitievervalsing.

Lees ook: Degradatie en meer zware straffen voor KV Mechelen

Eredivisie

gerelateerd