Curaçao wil volgende ronde halen op Gold Cup: "Veel vertrouwen"

17 juni 2019, 12:34

Curaçao begint in de nacht van maandag op dinsdag aan de Gold Cup. Hoewel het op dat toernooi twee jaar terug toen het voor het eerst meedeed nog kansloos werd uitgeschakeld, ziet bondscoach Remko Bicentini (op de foto als assistent-coach van Patrick Kluivert) ditmaal meer kansen. "De ploeg heeft veel zelfvertrouwen en we denken dat de knock-outfase halen, echt gewoon mogelijk is."

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. "In 2017 was het onze eerste keer Gold Cup, vergelijkbaar met het EK of WK in deze contreien. Toen hebben we het goed gedaan, alleen de bagage ontbrak om een groot toernooi te spelen", zei Bicentini over het toernooi waarop driemaal met 2-0 werd verloren door Curaçao. "Nu we hier voor de tweede keer zijn, kunnen we van een andere waarde zijn."

Makkelijk wordt het echter niet, dat komt mede omdat de ploeg een aantal spelers moet missen. Topscorer Rangelo Janga en Jeremy de Nooijer zijn niet vrijgegeven door hun clubs, terwijl Brandley Kuwas zelf de boot afhield. "Je hebt nu eenmaal te maken met een FIFA-kalender. Als de competitie doorloopt, mogen de clubs zelf bepalen", aldus Bicentini.

Desondanks is de coach vol vertrouwen dat het toernooi beter gaat dan twee jaar terug, te beginnen tegen El Salvador, waar de vorige editie met 2-0 van werd verloren. Bicentini: "Dat wordt direct een hele belangrijke wedstrijd. De vorige keer hadden we ook de beste kansen tegen hen, maar het gaat uiteindelijk om winnen. Om doelpunten maken en doelpunt voorkomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen