Frankrijk door na omstreden penalty, Noorwegen ook verder

17 juni 2019, 23:01

Het duel tussen Nigeria en Frankrijk stond maandag op het WK vrouwenvoetbal in het teken van een omstreden penalty in de tweede helft. Wendie Renard faalde van elf meter, maar mocht de penalty na ingrijpen van de VAR opnieuw nemen en scoorde toen wel. Daardoor won Frankrijk met 0-1 van Nigeria.

Door de winst is Frankrijk de winnaar van Poule A met negen punten uit drie duels. De manier waarop deed maandag de wenkbrauwen fronsen. In de 76ste minuut schoot Renard haar penalty tegen de paal, maar de VAR greep in. Danny Makkelie vond dat de keepster van Nigeria te snel van de lijn was gekomen, ondanks dat ze de bal niet beroerde. Na een pauze van 6,5 minuut mocht de sterke speelster opnieuw aanleggen en ditmaal faalde ze niet. Het doelpunt bleek de enige van de wedstrijd. Overigens kreeg Ngozi Ebere voor haar overtreding bij de penalty haar tweede gele kaart. Nigeria eindigt door het verlies als nummer drie en is uitgespeeld.

Zuid-Korea - Noorwegen 1-2

Samen met gastland Frankrijk gaat Noorwegen naar de achtste finales. Zuid-Korea speelde ook vanavond prima voetbal, maar ging met 1-2 ten onder en is uitgespeeld. De Noorse vrouwen wonnen door twee rake penalty's, die verzilverd werden door Caroline Graham Hansen en Isabell Herlovsen. Yeo Minji scoorde nog wel tegen, maar dat was onvoldoende voor de Aziatische vrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen