'Eigenaar Oyf bezuinigt miljoenen euro's bij Vitesse'

18 juni 2019, 08:28

Vitesse staat voor een miljoenenbezuiniging. Eigenaar Valeri Oyf wil de gaten in de begroting dichten, voordat de club kosten gaat maken. Jaarlijks kampt Vitesse met een begrotingsgat van acht miljoen euro. Dat schrijft De Gelderlander dinsdag. Oyf blijft wel af van het spelersbudget.

Volgens de regionale krant gaat Vitesse saneren op de jeugdopleiding, de trainersstaf, de medische afdeling en het kantoorpersoneel. Dit moet een bezuiniging van enkele miljoenen euro's opleveren. Algemeen directeur Pascal van Wijk geeft aan dat de bezuinigingen binnen Vitesse voor meer balans moeten zorgen. "Die opdracht is op financieel vlak in gezamenlijkheid bepaald. De uitgaven liggen structureel veel te hoog ten opzichte van de inkomsten. Dat is niet gezond."

Trainer Leonid Slutsky hoeft zich geen zorgen te maken. Het spelersbudget, dat rond de tien miljoen zou liggen, blijft intact. "De sportieve ambitie van Vitesse blijft ongewijzigd", aldus Van Wijk. "We streven onveranderd naar Europees voetbal. Ook in het nieuwe seizoen. Maar uitspraken als 'een aanval op de top drie' zijn onrealistisch. Die doe ik niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen