Almere City FC stelt Molenaar aan als nieuwe hoofdtrainer

18 juni 2019, 10:53   Bijgewerkt: 18 juni 2019, 11:06

Robert Molenaar is de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De coach die afgelopen seizoen wordt ontslagen vult de vacature in die Michele Santoni achterliet, nadat hij werd ontslagen. Ole Tobiasen nam het stokje tijdelijk over, maar keert nu weer terug in de rol van assistent van Molenaar, die tot en met 2021 tekent. Ook maakt Almere City het vertrek van Robert Maaskant bekend: hij vertrekt naar VVV-Venlo.

"Ik ben heel blij om mijn trainerscarrière bij Almere City FC te vervolgen", laat Molenaar weten op de clubsite. "De resultaten in de afgelopen seizoenen spreken tot de verbeelding. De gesprekken die ik heb gevoerd met de directie hebben mij nog meer overtuigd dat dit een club naar mijn hart is. Almere City FC wil verder professionaliseren en in de komende jaren de stap naar de Eredivisie maken. Ik kan niet wachten om daaraan mijn steentje bij te dragen."

Lees ook: 'VVV-Venlo presenteert Maaskant als nieuwe hoofdtrainer'

Ook algemeen directeur John Bres is blij met de komst van Molenaar. "Hij heeft ons in meerdere gesprekken weten te verrassen met zijn denkwijze en zijn methodiek. Robert neemt een brok ervaring mee naar Almere en wij zijn overtuigd dat hij mede dankzij die ervaring de ambitieuze doelstellingen van deze club zal behalen."

De afgelopen jaren eindigde de club steevast op een promotieplaats: achtereenvolgend eindigde het de laatste seizoenen zevende, negende, achtste, achtste en tiende. Vorig seizoen was de club tegen De Graafschap in de play-offs het dichtste bij promotie naar het hoogste niveau, maar verloor toen uiteindelijk van De Superboeren. Eerder was Molenaar werkzaam bij FC Volendam en Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen