Maaskant en Libregts voor twee jaar naar VVV-Venlo

18 juni 2019, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Maaskant wordt zoals verwacht de nieuwe trainer van VVV-Venlo. De oefenmeester heeft samen met zijn assistent Raymond Libregts voor twee seizoenen getekend in Limburg en daarmee is het duo de opvolger van Maurice Steijn en Jay Driessen, die recentelijk naar Al Wahda vertrokken. "Ik heb gemerkt dat ik de meest lol heb in het werk als trainer", aldus Maaskant.

In een eerder stadium besloot hij namelijk te stoppen als hoofdtrainer en gaf aan niet meer terug te willen keren als trainer. Op die beslissing komt hij nu dus alsnog terug. "Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing. Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken", aldus de vijftigjarige trainer, die eerder werkzaam was bij RBC, Go Ahead Eagles, MVV en NAC.

Hij kent Stan Valckx nog uit zijn tijd in Polen, waar hij met Wisla Krakóv de landstitel won. "Hij brengt een schat aan ervaring mee en mag samen met Raymond en de overige mensen van onze technische staf aan een eenheid gaan werken met onze nieuwe selectie", laat Valckx, manager voetbal, dan ook weten. "Met Raymond heb ik drie seizoenen samen gespeeld bij VVV, dus je mag wel zeggen dat we een verleden met elkaar delen."

'Zoon van'

De assistent-coach van VVV-Venlo is de zoon van Thijs Libregts, die in het verleden ook assistent was van Maaskant. De afgelopen jaren was hij actief als scout van Everton, maar hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging in Venlo, waar hij eerder als voetballer speelde. "Als speler tekende ik bij VVV in 1985 mijn eerste echte profcontract. Het waren drie prachtige jaren, waarin we onder meer twee keer als vijfde eindigden in de Eredivisie", aldus Libregts, die nu weer terugkeert in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen