Oranje-dagboek #12: Denken over bijzaken bij Oranje

18 juni 2019, 23:17

De Oranje Leeuwinnen kunnen met een grote dosis ontspanning toeleven naar de laatste groepswedstrijd van komende donderdag tegen Canada. De dames weten immers al dat ze naar de volgende ronde gaan en dus kon er over bijzaken nagedacht worden, zoals het tenue dat aangetrokken gaat worden of de posters die van de vrouwen worden gemaakt.

Van der Gragt terug in training

Goed nieuws voor de Leeuwinnen. Stefanie van der Gragt keerde na de rustdag weer terug bij de training, die voor het eerst stond gepland in Reims. De verdedigster van FC Barcelona deed voorzichtig mee, al maakte ze niet heel de training vol. Tijdens de partijen besloot ze om naar binnen te gaan. Van der Gragt speelde tegen Nieuw-Zeeland een hele wedstrijd mee, maar ontbrak tegen Kameroen met knieklachten.

Nederland opnieuw in oranje WK-tenue

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt donderdag tegen Kameroen opnieuw in het geheel oranje WK-tenue, dat ook werd gedragen tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen. De keepsters gaan gekleed in een geheel witte outfit. De Canadese speelsters dragen een geheel witte outfit, hun doelvrouwen een geel shirt met dito broek en kousen.

Bloodworth in Oranje beter dan Janssen

Dominique Janssen was in Oranje zelden een vaste waarde, maar de speelster die trouwde en de achternaam Bloodworth kreeg is dat wel. Toeval of niet, maar sinds die naamswijziging gaat het bij de Leeuwinnen een stuk beter, zo concludeert het Algemeen Dagblad. Ze werd mede door wat blessureleed en wisselingen achterin een vaste waarde en maakte tegen Kameroen haar eerste doelpunt als international. Zorgen over haar plaats achterin maakt ze zich dus niet, ondanks dat Van der Gragt weer fit wordt. "Ik heb het afgelopen jaar de meeste minuten van het hele team gespeeld. Ik heb wel afgedwongen dat ik nu speel", laat ze weten.

Van Lunteren pleit voor aanpassing posters

Desiree van Lunteren zou het goed vinden als er op reclameposters rond de Oranje Leeuwinnen ook plaats is voor de minder bekende speelsters. Nu staan sterren als Lieke Martens, Vivianne Miedema of Shanice van de Sanden vaak promiment in beeld, maar wat de rechtsback betreft kunnen dat ook wel een keer andere internationals zijn. "Wissel dat een keer af. Pak een paar bekenden en een paar onbekenden, zodat mensen van buitenaf iedereen leren kennen", aldus Van Lunteren in gesprek met FOX Sports.

Uitslagen:

Italië - Brazilië 0-1

Australië - Jamaica 4-1

Oranje op socials

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen