Gerbrands: "PSV moet op weg naar derde ster op shirt"

18 juni 2019, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Binnen vier jaar bij de beste 32 clubs van Europa én op langere termijn de derde ster (lees: dertigste landstitel) op het shirt. Dat is de stip aan de horizon die PSV voor zichzelf heeft gezet. Algemeen directeur Toon Gerbrands presenteerde dinsdag de visie tot aan 2030.

PSV kiest voor een tijdlijn van vier jaar, omdat in 2024 de Champions League hoogstwaarschijnlijk op de schop gaat. Door bij beste 32 clubs te horen, hoopt de vice-kampioen een plekje in het nieuwe miljardenbal veilig te stellen. "De top zestien gaan wij niet aanvallen, maar daaronder, in de subtop, liggen onze kansen. Dat zou voor Nederlandse clubs mogelijk moeten zijn", citeert De Telegraaf Gerbrands.

De Eindhovenaren willen dat op hun eigen manier doen. Uiteindelijk moet dat leiden tot de dertigste landstitel. Daarvoor moet PSV nog zes titels pakken. "Wij moeten op weg naar de derde ster op ons shirt. De helft van alle titels uit de 21ste eeuw zijn in Eindhoven beland. We hebben niet alles met geld kunnen winnen, maar wel door eigen keuzes te maken en eigen beleid te voeren", aldus Gerbrands.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen