Maikel Kieftenbeld krijgt nieuwe trainer bij Birmingham City

18 juni 2019 – Birmingham City heeft manager Garry Monk ontslagen. De club uit het Championship zegt een andere trainer te willen voor de lange termijn. Onder Monk eindigde Birmingham afgelopen seizoen op een zeer teleurstellende zeventiende plaats en zag het tot overmaat van ramp ook nog aartsrivaal Aston Villa promoveren naar de Premier League.

Maikel Kieftenbeld krijgt nieuwe trainer bij Birmingham City

Monk kwam bij de club in maart vorig jaar en leidde zijn team in de restant van het seizoen 2017/2018 vanuit de degradatiezone naar rechtstreekse handhaving. Dit seizoen leverde dus een plek onderin de middenmoot op. De club van Maikel Kieftenbeld, die in Nederland jaren voor FC Groningen en Go Ahead Eagles speelde, heeft Monk nu bedankt voor bewezen diensten. "De raad van bestuur gelooft dat dit in het belang van de club op lange termijn is", aldus Birmingham City in het statement op de clubwebsite.

Meningsverschil 
De BBC meldde eerder al dat een vertrek van Monk nabij was, omdat hij het niet eens zou zijn met de verkoop van aanvaller Jota aan aartsrivaal Aston Villa. In een verklaring van de club wordt er niks over dat meningsverschil gezegd, behalve dat "de raad van bestuur van mening is dat het voor iedereen in de club van cruciaal belang is om dezelfde visie en toewijding voor de plannen en processen te delen."

Monk was in het verleden trainer van Swansea City, Leeds United en Middlesbrough. Zijn taken bij Birmingham worden voorlopig overgenomen door assistent-trainer Pep Clotet. Of Birmingham snel op zoek gaat naar een definitieve vervanger is niet duidelijk. De club spreekt wel de doelstelling uit komend seizoen mee te willen spelen voor promotie naar de Premier League, waar de club voor het laatst actief was in het seizoen 2010/2011.

Eredivisie

gerelateerd