Franse scheidsrechtster fluit laatste groepswedstrijd Oranje

18 juni 2019, 20:00

De Franse scheidsrechtster Stéphanie Frappart hanteert komende donderdagavond de fluit bij het laatste groepsduel van het Nederlands elftal tegen Canada op het WK voor vrouwen. De dames van beide landen strijden in dit onderlinge duel om de groepswinst.

Frappart floot eerder dit toernooi het treffen tussen Argentinië en Japan in groep D, dit duel eindigde in 0-0. Ze krijgt bij de wedstrijd tussen Nederland en Canada assistentie van haar landgenote Manuela Nicolosi. De andere grensrechtster Michelle O'Neill komt uit Ierland. De vierde official Salima Mukansanga komt uit Rwanda en de Duitser Felix Zwayer is de VAR.

De winnaar van het duel tussen Oranje en Canada wordt de groepswinnaar van poule E. Beide landen hebben zes punten na twee duels, maar Nederland heeft de beste papieren vanwege het doelsaldo en dus aan een gelijkspel genoeg om als eerste van de groep door te gaan naar de achtste finales. Als Oranje groepswinnaar wordt dan speelt het in de volgende ronde tegen de nummer twee van groep D, dat is op dit moment Japan. Mochten de Oranje Leeuwinnen tweede worden, dan wacht een duel tegen de nummer twee van groep F en dat is nu Zweden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen