Makkelie ondanks forse kritiek aangesteld als VAR voor topaffiche

18 juni 2019, 21:20

Danny Makkelie is komende donderdagavond de VAR bij de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Zweden op het WK voor vrouwen. Gisteravond vervulde hij diezelfde rol bij het treffen tussen gastland Frankrijk en Nigeria, waar hij na afloop flinke kritiek kreeg na het laten overnemen van een gemiste strafschop.

Lange tijd leek het er maandagavond op dat gastland Frankrijk voor het eerst dit toernooi puntverlies zou gaan leiden en dat tegenstander Nigeria met het 0-0 gelijkspel nog een kans zou hebben op een plek bij de eerste twee. Een kwartier voor tijd kregen de Franse vrouwen echter een strafschop na advies van Makkelie. Gelukkig voor Nigeria werd deze strafschop gemist, maar Makkelie liet de penalty opnieuw nemen vanwege het te vroeg uitlopen van de keepster. Wendie Renard faalde de tweede keer niet, waardoor Frankrijk uiteindelijk met 0-1 won.

Lees ookFrankrijk door na omstreden penalty

De Nigeriaanse bondscoach Thomas Dennerby was na afloop woedend over de beslissing van Makkelie. "Als ik eerlijk ben en nu mijn mening geef over de penalty, sturen ze mij naar huis. Dat is beter van niet." De FIFA neemt Makkelie niks kwalijk, want de bond heeft hem aangesteld voor het topaffiche van donderdag in groep F tussen Amerika en Zweden. Beide landen hebben zes punten uit twee duels en dus wordt in dit duel duidelijk wie de groepswinnaar wordt. De verliezer komt mogelijk uit tegen Nederland in de achtste finales, als de Oranje Leeuwinnen tweede worden in hun groep.

Lees ookFranse scheidsrechtster fluit laatste groepswedstrijd Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen