'Justitie verdenkt oud-bestuurders Roda van fraude'

18 juni 2019, 22:10

Justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke belasting- en hypotheekfraude door twee oud-directeuren en een oud-commissaris van Roda JC. Het gaat om Ton Caanen, Hessel Meijer en Wim Collard. Tijdens het onderzoek zouden meerdere invallen zijn gedaan op zoek naar bewijsmateriaal.

Dagblad De Limburger schrijft dat Ton Caanen de hoofdverdachte is in deze zaak. Hij was technisch directeur van de Limburgse club tussen 2015 en 2017 en werkt tegenwoordig [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/329251/voormalig-roda-directeur-caanen-duikt-op-in-slowakije/,_blank,in Slowakije]. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan belasting- en hypotheekfraude en oud-commissaris Meijer en voormalig algemeen directeur Collard zou bij die hypotheekfraude betrokken zijn geweest.

Caanen zou de belastingdienst tijdens zijn periode als Roda-directeur voor elke tienduizenden euro's hebben benadeeld. Hij zou in 2016 valse loonstroken en werkgeversverklaringen hebben aangegeven bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van een villa van ruim 6,5 tob. Ook zou hij hebben gezegd dat hij over voldoende eigen vermogen bezat. Meijer zou daaraan hebben meegewerkt door tijdelijk een ton op de rekening van Caanen te stallen, zo doet de krant gedetailleerd uit de doeken. Wat rol oud-directeur Collard is geweest, is onduidelijk.

Gesloten boek

Meijer reageert tegenover De Limburger met de opmerking dat "zaken verkeerd worden uitgelegd". Caanen en Collard wilden niet reageren. Roda JC treft geen blaam, zo zegt de club zelf in een reactie. "Wij zijn ook op geen enkele manier door de betrokken instantie aangesproken. Voor Roda is dit dus een gesloten boek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen