Brazilië wint dubieus, Sam Kerr op schot voor Australië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 juni 2019 – De Italiaanse vrouwen zijn ondanks een 0-1 nederlaag tegen Brazilië toch de winnaar van groep C op het WK geworden. De 0-5 zege van de vorige wedstrijd tegen Jamaica bleek dusdanig groot dat de concurrentie het verschil in doelsaldo niet meer wist goed te maken. Op basis daarvan mogen de Italianen zich groepswinnaar noemen. Brazilië ging dankzij de zege, die dubieus tot stand kwam, ook door en zag Australië die missie eveneens voltooien. Zij mochten vooral spits Sam Kerr bedanken.

Brazilië wint dubieus, Sam Kerr op schot voor Australië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Italië – Brazilië 0-1
De Braziliaanse vrouwen moesten winnen om de volgende ronde in het vizier te houden. De Italianen, die doorgaans de status van moeilijk passeerbare verdedigingen hebben, hielden ook in dit duel lang stand. Niet gek, want de ploeg had tot dusver slechts één tegengoal hoeven slikken in de gewonnen openingswedstrijd tegen Australië (2-1). Brazilië had zich juist het vorige duel verslikt in de Australische vrouwen.

De Brazilianen trokken tegen de Italianen toch aan het langste eind, maar daarvoor had het wel een cadeautje van de arbitrage nodig. Een duel in de zestien, waarbij een licht duwtje werd uitgedeeld, werd bestraft met een penalty. De VAR greep niet in. Wereldster Marta benutte deze strafschop en bezorgde haar land op die manier een kwartier voor tijd toch nog de zege en een plek in de volgende ronde. Het was haar zeventiende treffer op een WK, waarmee ze de geschiedenisboeken ingaat. Ze is de Duitser Miroslav Klose voorbij, die bij de mannen in totaal zestien keer trefzeker was op een WK.

Jamaica – Australië 1-4

Australië plaatse zich na Italië als nummer twee van de groep voor de achtste finales. Zij kenden weinig moeite met tegenstander Jamaica en wonnen met 1-4. Alle aandacht werd opgeëist door Sam Kerr. Zij maakte alle doelpunten in dit duel. Na zo'n tien minuten was het raak met een kopbal en drie minuten voor de rust zorgde zij met het hoofd ook voor de 0-2. Jamaica maakte het duel vijf minuten na de pauze weer spannend. Havana Solaun maakte zich onsterfelijk door het eerste WK-doelpunt ooit voor het land te maken.

Tot een resultaat leidde dat echter niet, omdat Kerr twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte met haar 1-3. Zeven minuten voor tijd strafte zij bovendien een blunder van de keeper af en werd het ook nog 1-4. Op basis van het doelsado bleef Australië Brazilië voor. Zij spelen nu in de volgende ronde tegen Noorwegen. Welke tegenstanders Italië en Brazilië zullen treffen is nog niet bekend. Dat zullen de eindstanden in de andere poules komende week moeten uitwijzen. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd