Maaskant: "Aan mij om ongelijk van fans te bewijzen"

19 juni 2019, 09:00

De handtekening onder zijn contract bij VVV-Venlo is amper opgedroogd, of Robert Maaskant moet zich verdedigen tegen de kritiek van supporters. Lang niet iedereen is tevreden met de opvolger van Maurice Steijn. "Het is aan mij om het ongelijk van de fans te bewijzen. Dat is een mooie uitdaging", zegt de oefenmeester vastberaden.

"Het is fijn dat de supporters hier betrokken zijn bij de club. Voetbal is emotie, maar ik lees niet alles", zegt Maaskant in De Limburger. "Ik kan zeggen dat ik met alle mensen in de voetballerij waar ik mee gewerkt heb nog altijd door een deur kan. Ik heb gewonnen en verloren in mijn carrière, dat is zo. Ik ben ook weggestuurd op plekken en ik ben zelf vertrokken. Dat hoort bij een loopbaan van twintig jaar in het betaalde voetbal. Ik heb na enkele andere functies binnen en buiten het betaald voetbal nu de rust om weloverwogen voor VVV te kiezen. Ik heb daar het juiste gevoel bij."

Lees ook: Maaskant en Libregts voor twee jaar naar VVV-Venlo

Maaskant wil op de ingeslagen weg van Steijn verder gaan. "Dat zullen nuances zijn, ook afhankelijk van de spelersgroep natuurlijk. Die is nog niet compleet en bovendien op belangrijke plekken in het elftal anders dan in de tijd van Maurice. Het zal moeilijk worden de prestaties van Maurice en Jay (assistent Driessen, red.) te evenaren hier. Maar we gaan ons uiterste best doen. En misschien doen we het wel beter, wie weet. Duidelijk is dat we voor handhaving gaan met VVV."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen