Engeland wint Groep D, Schotland geeft 3-0-voorsprong weg

19 juni 2019, 23:07

De beslissingen in Groep D van het WK in Frankrijk zijn woensdag gevallen. Engeland rekende met 0-2 af met Japan en won daardoor de poule, terwijl Schotland de kans heeft laten liggen om tweede te worden. Het team gaf een 3-0 voorsprong weg tegen Argentinië: 3-3.

Engeland maakte geen sterke indruk tegen Japan, maar won wel. Dat gebeurde dankzij twee goals van Ellen White en gebeurde enigszins tegen de verhouding in. White scoorde in de 14e minuut de 1-0 en maakte in de slotfase de 2-0. Engeland heeft daardoor met negen punten de groep gewonnen. Ondanks het verlies gaat ook Japan door naar de tweede ronde. Wint Oranje donderdag Groep E, dan wordt Japan de tegenstander.

Schotland had de kans om de tweede plaats over te nemen van Japan, maar heeft het op ongelofelijke manier weggeven. Tegen Argentinië gaf het Schotse vrouwenteam een 3-0 voorsprong weg, in de 69ste minuut nog op het scorebord stond. Argentinië kwam mede dankzij een eigen goal van Schotland en een beladen penalty in de slotfase nog langszij: 3-3. De penalty moest worden overgenomen door de VAR, iets wat op het WK al vaker gebeurd is.