Sparta huurt gewilde Rigo voor één seizoen van PSV

20 juni 2019, 11:42

Sparta Rotterdam heeft na Laros Duarte ook PSV'er Dante Rigo (20) overgenomen. In tegenstelling tot Duarte, die permanent werd overgenomen, wordt de Belg gehuurd van de Eindhovenaren. Hij komt dan ook over voor één seizoen naar Het Kasteel.

"Dante is een speler met enorm veel potentie, die vorig seizoen zijn eerste Eredivisie-minuten gemaakt heeft bij PSV", weet technisch directeur Henk van Stee. "Het is een speler die technisch heel vaardig is en een verfijnde traptechniek bezit, die toe was aan de volgende stap in zijn ontwikkeling. PSV ziet in hem een toekomstige speler voor het eerste elftal, maar wil hem elders ervaring op laten doen op het hoogste niveau."

Ook Fortuna Sittard had interesse in de man die vorig seizoen in Sittard nog de winnende maakte, maar hij kiest voor Sparta Rotterdam. "Ik heb Dirk Abels gesproken over de club. Hij zei dat Sparta hem heel goed beviel. Dat heeft meegeholpen bij deze beslissing", aldus Rigo op de clubsite. "Sparta is een warme club, met goede supporters."

Rigo is na Denzel James, Jurgen Mattheij, Bryan Smeets en Duarte de vijfde aanwinst voor de kersverse Eredivisie-club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen