Spoorboekje: eerste training Ajax, start Afrika Cup, rustdag WK

21 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 20 juni 2019, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 21 juni.

Nieuws

Rustdag op het WK

De eerste rustdag: voor de absolute voetballiefhebbers altijd het minste moment van een toernooi. Het WK voor vrouwen is inmiddels een kleine twee weken onderweg en is er genoeg gebeurd op het toernooi. Oranje plaatste zich met negen punten voor de achtste finales en kan zich rustig gaan voorbereiden op het duel met Japan.

Ajax staat weer op het veld

De eerste training van het seizoen staat op het programma voor Ajax. Dat zal nog zonder de internationals zijn, want die genieten nog even van hun vakantie. Maar Erik ten Hag - die zijn donderdag contract verlengde in Amsterdam - staat op het veld met de jongens. Wordt het seizoen weer net zo lang als het vorige?

Wedstrijden

Egypte - Zimbabwe (21.00 uur)

De Afrika Cup gaat van start: naast de Copa América en Gold Cup het derde buitenlandse toernooi dat aanvangt. Thuisland Egypte opent het bal tegen Zimbabwe, met Congo-Kinshasa en Oeganda als andere ploegen in de poule. Normaliter mag dat voor Mohamed Salah en consorten geen enkele problemen geven om in eigen land in elk geval de volgende ronde te halen. 

Honduras - Curaçao (03.30 uur)

Na de nederlaag tegen El Salvador heeft het Nederlands getinte Curaçao een beter resultaat nodig tegen Honduras om nog perspectief te houden op het bereiken van de volgende ronde. Na de drie nederlagen van de vorige editie zal de ploeg op z'n minst het in punten beter willen doen. Kunnen ze tegen Honduras hun eerste slag slaan?

Voetbal op tv

16.40 uur: Zappsport WK voetbal, NPO 1, WK-uitzending Zappsport

22.00 uur: Egypte - Zimbabwe, FOX Sports 6, live verslag van de Afrika Cup

01.00 uur: Ecuador - Chili, FOX Sports 4, live verslag van de Copa América

03.30 uur: Honduras - Curaçao, FOX Sports 1, live verslag van de Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen