'Arbitragezaak dreigt in Bijl-transfer naar FC Groningen'

20 juni 2019, 14:14

De transfer van Glenn Bijl van FC Emmen naar FC Groningen wordt steeds pikanter: hoewel de rechtsback annex middenvelder een clausule van 335.000 euro in zijn contract had staan en de Groningers dat willen betalen, is er nog altijd geen akkoord bereikt tussen de clubs. Mogelijk moet er zelfs een arbitragezaak komen over de transfersom en een akkoord.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. In het contract van Bijl is een clausule opgenomen waarin staat dat er 335.000 euro betaald moet worden voor Bijl: die blijkt alleen te zijn voor clubs tot een begroting van twintig miljoen euro en FC Emmen twijfelt of dat het geval is bij FC Groningen. Er was een ultimatum gesteld om voor vanmiddag 12.00 uur tot een akkoord te komen, maar dat is niet bereikt. Zolang FC Emmen geen akkoord geeft voor Bijl - wiens contract nog doorloopt - mag hij officieel niet onderhandelen met FC Groningen.

Hoewel ook Brentford interesse heeft het DvhN, gaat Bijl het liefste terug naar FC Groningen. Mede daarom overweegt hij om een arbitragezaak aan te spannen tegen FC Emmen, om zo alsnog een transfer te kunnen forceren voor de transfersom van ruim drie ton.

Saillant: naast Glenn Bijl haalt FC Groningen ook graag Nick Bakker terug. Hij staat nog onder contract in Drenthe omdat zijn contract stilzwijgend werd verlengd. Hij is het daar echter niet mee eens en overweegt eveneens stappen om een transfer naar FC Groningen te kunnen forceren.

Lees ook: 'FC Groningen wil oude bekende Glenn Bijl ophalen bij FC Emmen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen