'Ajax verliest Ødegaard-strijd: Bayer Leverkusen ligt op pole'

20 juni 2019, 15:41   Bijgewerkt: 20 juni 2019, 15:59

Ajax heeft de slag om Martin Ødegaard verloren van Bayer Leverkusen. De Noor is hard op weg naar Peter Bosz, aan wie de middenvelder annex aanvaller de voorkeur gaf om onder te spelen komend seizoen. Hij zou inmiddels gesignaleerd zijn op het vliegveld in Düsseldorf om een volgende stap te zetten in zijn transfer naar de nummer vier van de Bundesliga afgelopen seizoen. 

In Amsterdam rekenen ze in elk geval niet meer op de komst van het wonderkind van Real Madrid, zo schrijven De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Hij werd gezien als de ideale kandidaat om de opvolger te worden van Hakim Ziyech, mede omdat hij in Nederland eerder al voor SC Heerenveen en Vitesse speelde. Met name in de laatste maanden van het afgelopen seizoen maakte Ødegaard veel indruk, waardoor hij de interesse van onder meer Ajax wekte. De Amsterdammers hebben er veel aan gedaan om hem in te lijven, maar hebben de strijd om de Noor verloren van vormalig Ajax-trainer Bosz. 

Het is nog onduidelijk of hij wordt verhuurd aan Leverkusen of dat hij wordt verkocht. Wel is zeker dat hij door alle aankopen van De Koninklijke weg wilde uit Madrid en het liefst voor meerdere seizoenen. Een langere verhuurperiode of koop met terugkoopoptie voor Real Madrid behoren beide tot de mogelijkheden. Eerder haalde Bosz Daley Sinkgraven al weg uit Amsterdam: hij stapte voor zo'n vijf miljoen euro over naar Bayer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen