Sarri vereerd met Juventus: "Een bekroning voor mijn carrière"

20 juni 2019, 16:20

Maurizio Sarri voelt zich vereerd met de aanstelling bij Juventus. De zestigjarige Italiaan werd donderdag officieel gepresenteerd als opvolger van Massimiliano Allegri. Dat ze bij Napoli - zijn oude club - niet zo blij zijn, doet de geboren Napolitaan weinig.

"Ik was fan van Napoli, omdat ik ben geboren in Napoli. Als trainer van Napoli had ik het idee dat we mee konden doen, dus ik heb alles gegeven", sprak Sarri bij zijn presentatie. "In de laatste maanden begon ik te twijfelen. Er waren twijfels tussen mijn gevoel voor de club en het gevoel dat ik daar als trainer mijn beste tijd had gehad. Terwijl ik twijfelde, werd Carlo Ancelotti aangesteld. Dat was mijn eigen fout, want ik bleef maar wachten."

Sarri vervolgde zijn carrière bij Chelsea. Hij wilde niet direct aan de slag bij een andere Italiaanse club. Een jaar later is hij terug in de Serie A. Nota bene bij Juventus, de rivaal van Napoli. "De Premier League was een geweldige ervaring, maar ik wilde terug naar Italië. Juventus gaf mij die kans. Voor mij is dat een bekroning voor mijn carrière. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een club zo graag een trainer wilde hebben."

Het maakt Sarri zelfs emotioneel. "In mijn carrière heb ik geleidelijk stappen gezet. Ik ben gekomen via de Serie C, de Serie B, de Serie A, de Premier League en nu Juve. Chelsea is een grote club, maar met minder geschiedenis dan Juventus. Ik heb alleen maar stappen vooruit gezet en dan is het emotioneel om hier bij Juventus te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen