Wiegman content na winst: "Er zat nu meer structuur in"

20 juni 2019, 20:34

Sarina Wiegman is blij met het optreden van de Oranjevrouwen tegen Canada. Na de mindere optredens tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen kreeg haar ploeg in de laatste poulewedstrijd weer kleur op de wangen. "Er zat nu meer structuur in, met dat onberekenbare van Kameroen hebben we moeite", aldus de bondscoach.

"Tegen Canada, de nummer vijf van de wereld, worden we meer in een structuur geduwd. Ik vond dat wij als team beter stonden", analyseert Wiegman bij de NOS. "Er was veel strijd. Dat kunnen we ook leveren als de veldbezetting goed is. Daar ben ik heel blij mee." Wiegman koos tegen Canada voor Merel van Dongen als linksback, in plaats van Kika van Es. "Zij bracht dingen waar we op hoopten. We wilden meer naar voren voetballen. Wat ik van tevoren ook zei: ik hoopte dat het team ook rustiger naar voren ging spelen en dat het team er wat aan heeft. Ik ben tevreden over hoe dat is gegaan."

Ook kwam na afloop de kritiek van de media aan bod. "Ik heb dat niet gebruikt, maar het wil zo dat de media harder is geworden. Het is niet zo belangrijk of die kritiek terecht is. We zitten in een fase waarin we onder een vergrootglas liggen. Na het EK vindt iedereen er wat van. Voor ons is dat nieuw, iedereen vindt dat ook wel moeilijk. Wij moeten daarmee leren omgaan. Iedereen mag een mening hebben. De eerste twee wedstrijden van ons waren minder, dat zijn mensen niet gewend. Ik hoop dat mensen van vandaag vrolijker worden, wij worden dat ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen