Gisteren gemist: arbitragezaak Bijl, Oranje wint, Mlapa vertrekt

21 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 20 juni 2019, 23:37

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 20 juni.

VVV ziet ook topscorer Mlapa naar Emiraten vertrekken

In navolging van Maurice Steijn en Jay Driessen raakt VVV-Venlo ook Peniel Mlapa kwijt aan een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. De international van Togo heeft zich donderdag verbonden aan Al-Ittihad Kalba, zo meldt VVV.

Kamp-Bijl spant arbitragezaak aan tegen FC Emmen

Er wordt definitief een arbitragezaak aangespannen door het kamp-Glenn Bijl tegen FC Emmen. Dat gerucht ging vandaag al en is inderdaad waarheid. Volgens zaakwaarnemer Mesut Eslik zit er niets anders op omdat Emmen het bod van FC Groningen niet accepteert.

Oranje toont tekenen van herstel en treft na overwinning Japan

Het Nederlands vrouwenelftal heeft donderdagavond met een 2-1 zege op Canada de eerste plek in poule E veiliggesteld. Waar het spel tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen nog veel te wensen overliet, zag het er in Reims een stuk beter uit. Dat resulteerde in doelpunten van Anouk Dekker en invalster Lineth Beerensteyn. Vlak na de 1-0 van Dekker was Canada nog op 1-1 gekomen, maar het verbeterde Oranje zette dat dus recht. Japan wacht net als vier jaar geleden nu in de achtste finale.

Wiegman content na winst: "Er zat nu meer structuur in"

Sarina Wiegman is blij met het optreden van de Oranjevrouwen tegen Canada. Na de mindere optredens tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen kreeg haar ploeg in de laatste poulewedstrijd weer kleur op de wangen. "Er zat nu meer structuur in, met dat onberekenbare van Kameroen hebben we moeite", aldus de bondscoach.

Heracles trekt met Kiomourtzoglou aanwinst voor selectie aan

Een nieuwe aanwinst voor Heracles Almelo. De Eredivisie-club heeft zich donderdag verzekerd van de diensten van Orestis Kiomourtzoglou. De 21-jarige middenvelder laat de Duitse 3. Bundesligaclub SpVgg Unterhaching achter zich om in Almelo te gaan spelen.

Oranjevrouwen op rapport: Nederland krijgt weer kleur op wangen

De 2-1 zege op Canada heeft de Oranjevrouwen weer kleur op de wangen gegeven. Nederland speelde in Reims stukken beter dan tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen, maar zit er ook nog rek in de ploeg van Sarina Wiegman. FCUpdate.nl maakt de balans op.

Verenigde Staten wint groep, Chili komt één goal tekort

Zweden gaf de Verenigde Staten voor het eerst dit WK serieus tegenstand, maar moest na negentig minuten ook buigen voor de topfavoriet. In Le Havre werd het 0-2 voor de Verenigde Staten. In diezelfde poule kwam Chili een doelpunt tekort om als een van de beste nummers drie naar de achtste finale te gaan.

Lees ook: Oranje-dagboek #14: big fifty

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen