Fernando Torres (35) zet in Japan punt achter loopbaan

21 juni 2019, 08:21

Fernando Torres is vanaf komende zomer voetballer af. De 35-jarige aanvaller heeft besloten om binnenkort een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan te zetten. Middels een video-boodschap op de sociale kanalen laat hij weten dat hij zondag in Tokio een persconferentie houdt om alle vragen over zijn beslissing te beantwoorden.

Op dit moment staat hij namelijk nog onder contract bij het Japanse Sagan Tosu, waar zijn verbintenis deze zomer afloopt. Met die club staat hij overigens op de laatste plaats momenteel op het hoogste niveau in Japan, waardoor het laatste seizoen van 'El Nino' niet het meest succesvolle uit zijn loopbaan is.

De 110-voudig international van Spanje speelde voor Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool en AC Milan, alvorens hij terugkeerde naar Atlético Madrid. Daar vertrok hij in 2018 voor zijn laatste avontuur in Japan. Torres maakte een kleine tweehonderd doelpunten in bijna zeshonderd duels in Europa. In zijn prijzenkast staat onder andere twee gewonnen EK's met Spanje, een WK, Champions League, Europa League (2x) en FA Cup. Een landstitel pakte hij als spelers overigens nooit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen