Transferweekje: PSV-examen, Circus Neymar en onrustig Emmen

22 juni 2019, 12:00

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[335140][right-half][]}PSV-examen voor John de Jong

John de Jong staat voor zijn eerste examen als technisch manager van PSV. De ploeg die afgelopen seizoen tweede werd, kwam grotendeels op het conto van Marcel Brands en dreigt nu helemaal uiteen te vallen. Daniel Schwaab is al weg, Hirving Lozano en Steven Bergwijn lijken onhoudbaar en daar kwam deze week het onverwachte vertrek van Angelino bij. De linksback gaat terug naar Manchester City. Daarnaast is er belangstelling voor Luuk de Jong, Gaston Pereiro en Denzel Dumfries. Ibrahim Afellay is tot nu toe de enige die daarvoor terugkomt. Vooralsnog is Lyanco Vojnovic als vervanger van Schwaab [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352086/lyanco-vojnovic-te-duur-voor-psv-overgang-onzeker/,_blank,onhaalbaar]. Zijn club Torino vraagt meer dan PSV wil betalen. Wel wordt de portemonnee getrokken voor Bruma. Met vijftien miljoen euro wil PSV de aanvaller in één klap de duurste aankoop ooit maken. Als alles goed gaat, komt er na het weekend [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352099/psv-stevent-af-op-komst-bruma-transfer-komt-na-weekend-rond/,_blank,witte rook]. Zijn komst kan duiden op een spoedig vertrek van Lozano of Bergwijn. Voor de opvolging van Angelino passeerden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352064/psv-ziet-in-pieters-en-valencia-back-lato-opvolger-angelino/,_blank,Erik Pieters en de Spanjaard Toni Lato] de revue. Kortom, De Jong heeft zijn lijstje klaarliggen. Nu nog spijkers met koppen slaan. En snel, want over een maand wacht FC Basel.

Circus Neymar

Circus Neymar is weer opgetuigd. Geruchten dat hij terugkeert naar FC Barcelona worden steeds hardnekkiger. PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi gooide zelf de steen in de vijver. Hij liet vorig weekend weten het vedettegedrag van sommige spelers zat te zijn. Wie zich niet kan aanpassen, mag van hem zijn spullen pakken. L'Équipe wist dan ook te melden dat Paris Saint-Germain openstaat voor een vertrek van Neymar. FC Barcelona én ook Real Madrid worden genoemd, maar zou de Braziliaan zelf een voorkeur hebben voor zijn oude liefde. Over hoe de transfer te bekostigen bestaan de gekste verhalen. Zelfs Antoine Griezmann, die officieel nog geen speler is van Barça, wordt genoemd als ruilmiddel. In dat kader vallen ook de namen van Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic. Om over prijskaartje maar niet te spreken…

{image[334587][right-half][Sjaak Troost]}Feyenoord nauw verbonden aan Jansen

De eerste weken onder technisch directeur Sjaak Troost zijn bezig en hij heeft de banden met Rob Jansen flink aangehaald. Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra - uit de stal van Jansen - verlengden hun contract, terwijl Nick Marsman als eerste zomeraanwinst ook zijn belangen laat behartigen door Jansen. De verkoop van Tonny Vilhena aan FK Krasnodar was eveneens het werk van de zaakwaarnemer, die eveneens in het nieuws kwam omdat hij een Engelse club wil kopen met Dirk Kuijt. Laat die laatstgenoemde nou een rol spelen in het technisch beleid van de Rotterdammers, wat de lijntjes nog dunner maakt… Dat de transfervrije Leroy Fer sterk gelinkt wordt aan Feyenoord is niet gek, want ook hij zit bij Jansen.

Cillessen naar Valencia

Jasper Cillessen weet bijna waar zijn toekomst ligt. De dertigjarige Oranje-doelman maakt deel uit van een ruildeal tussen FC Barcelona en Valencia. In dit geval verkast Cillessen naar Mestalla en bewandelt Neto (29) de omgekeerde weg naar Camp Nou. Dit gebeurt volgens Mundo Deportivo met gesloten beurzen. Clubs vinden dat beide doelmannen dezelfde waarde (dertig miljoen euro) hebben. Cillessen en Neto wisselen ook van rol. De oud-Ajacied is normaliter eerste doelman van Valencia, de Braziliaan doet dienst als stand-in van Marc-André ter Stegen.

{image[335082][right-half][]}Onrust bij FC Emmen

Het hele seizoen is het enorm rustig geweest bij FC Emmen, maar sinds de transferperiode begonnen is, neemt de onrust toe. De club zwaaide Hilal Ben Moussa en Caner Cavlan transfervrij uit, die het misschien wel liever had willen houden. Het nam afscheid van een peloton spelers (20), onder wie Stef Gonsveld, Drent Tim Siekman en Gersom Klok. Laatstgenoemden hoorden heel lang niets en hadden graag willen blijven. En inmiddels is er de soap tussen FC Groningen en FC Emmen; eerstgenoemde wil Nick Bakker en Glenn Bijl graag overnemen. Bijl vindt dat zijn clausule in het contract gelicht mag worden, FC Emmen denkt dat daarvoor de begroting van FC Groningen te groot is. Een arbitragezaak is inmiddels het geval. Bakker wil weg uit Drenthe en vindt zijn stilzwijgend verlengde contract [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351958/groningen-wil-ook-bakker-van-emmen-onenigheid-over-contract/,_blank,niet rechtsgeldig] is en ook daar dreigt een arbitragezaak… Naast alle onrust en (mogelijke) vertrekkers, kwamen afgelopen week ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351893/emmen-trekt-kroaat-kolar-aan-en-heeft-nieuwe-spits-binnen/,_blank,recordaankoop] Marko Kolar, Matthias Hamrol, Desevio Payne en Jan-Niklas Beste naar Emmen, waar het momenteel onrustig is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen