Sturing mist klik en vertrekt als assistent bij Vitesse

21 juni 2019, 16:08

Edward Sturing zal met ingang van het nieuwe seizoen niet meer als assistent-trainer fungeren bij Vitesse. De 56-jarige oud-speler van de club mist de chemie met de leden van de huidige technische staf, die sinds afgelopen seizoen onder aanvoering staat van de Rus Leonid Slutsky.

Sturing werkte al een aantal jaren als assistent-trainer van Vitesse sinds hij in 2014 terugkeerde bij de club. Aan het einde van het seizoen 2017/2018 was hij voor een korte periode hoofdcoach van de Arnhemmers na het vertrek van Henk Fraser. Sturing coachte de ploeg in de play-offs en behaalde daarin Europees voetbal. Dit seizoen vervulde hij weer de rol van assistent, maar dat stopt nu dus.

"Het is geen geheim dat er helaas geen klik was", zegt Sturing op de clubwebsite. "Het belangrijkste voor mij is dat ik van waarde wil zijn voor de club. Daarom ben ik blij dat we een oplossing hebben gevonden die het beste is voor iedereen. Ik ga me vanzelfsprekend vol overgave inzetten in mijn nieuwe rol." Die nieuwe rol ligt voor Sturing in de scouting. Hij gaat zich binnen de jeugdopleiding van Vitesse bezighouden met talentontwikkeling en het helpen van jeugdtrainers.

Eerlijk zijn

"We hebben met Edward gesproken en zijn blij met de nieuwe invulling van zijn positie", zegt technisch directeur Mo Allach. "Als de samenwerking niet is geworden wat iedereen had gehoopt, dan is het beter om eerlijk te zijn naar elkaar en keuzes te maken. We wilden hoe dan ook een clubicoon als Edward aan de club verbonden houden. Daarom zijn we blij dat Edward zich gaat inzetten binnen de scouting en voetbalacademie."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen