Heerenveen-trainer Jansen wil negativiteit bij club doorbreken

21 juni 2019, 19:34

Johnny Jansen ziet het als één van zijn belangrijkste taken als nieuwe trainer van sc Heerenveen om de sfeer bij de club aan te pakken. "Door alle onrust is er een sfeer van negativisme ontstaan en dat moet veranderen", zegt de nieuwe hoofdtrainer van de club bij de prestentatie van de staf voor komend seizoen.

Jansen nam eind vorig seizoen het stokje over van de ontslagen Jan Olde Riekerink en kreeg deze zomer een vaste aanstelling als eindverantwoordelijke. Jeffrey Talan en Hennie Spijkerman zullen Jansen gaan assisteren en Michel Jansen, de oud-trainer van FC Twente, wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding bij de club. "Wij kunnen met onze passie spelers beter maken", zegt Jansen over zijn nieuwe collega's.

Elftal herkennen

Met de nieuwe staf wil Heerenveen komend seizoen beter presteren dan de zeer teleurstellende elfde plaats van de afgelopen voetbaljaargang. Jansen stelt meteen een duidelijk doel. "We willen een elftal zien dat enthousiasme uitstraalt, hard werkt en naar voren speelt", zegt hij op de clubwebsite. "Het publiek moet zich in het elftal herkennen, er moet een klik met de fans ontstaan. We willen rust creëren en er moet iets positiefs ontstaan bij de club waar iedereen energie van krijgt. Hopelijk gaan wij dat ieder weekend op het veld laten zien. Op die manier willen wij heel graag een positieve bijdrage leveren om zo de club weer vooruit te helpen."

Heerenveen, dat het seizoen begint met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, was tot dusver nog niet erg bedrijvig op de transfermarkt. Maar morgen worden tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen naar verwachting twee aanwinsten gepresenteerd. De club werd de laatste weken gelinkt aan onder meer verdediger Bart Nieuwkoop, middenvelder Hicham Faik en aanvaller Jens Odgaard.

Lees ook'Heerenveen met twee nieuwe spelers op de eerste training'

Schwung

Met nog zoveel onduidelijkheden rond de selectie wil Jansen dan ook nog geen exacte doelstelling uitspreken voor het nieuwe seizoen. "We moeten reëel blijven, de vierde plek halen is niet realistisch. Wij gaan er alles aan doen om de mensen te vermaken. We moeten bouwen en willen een positieve schwung realiseren. Als onze fans een elftal ziet dat er vol voor gaat, mag je een keer verliezen. Zo was het hier vroeger en moet het weer worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen