De Jong wil met Roda meedoen om de prijzen: "Play-offs reëel"

21 juni 2019, 23:47

Jean-Paul de Jong wil met Roda JC meedoen in de strijd om een ticket voor de play-offs, maar hij wil vooral het realisme bewaren bij de club uit Kerkrade. De nieuwe trainer verwacht binnenkort de eerste versterkingen te kunnen presenteren in het Parkstad Limburg Stadion.

Begin vorige week werd bekend dat De Jong bij Roda de opvolger is van Eric van der Luer, die afgelopen seizoen de tussentijds ontslagen Robert Molenaar opvolgde. Roda eindigde teleurstellend als dertiende en dat voor een ploeg die het seizoen daarvoor nog in de Eredivisie speelde. De play-offs werden gemist en dat moet beter, zegt De Jong op [a,https://www.rodajckerkrade.nl/nieuwsbericht/21-06-2019/10-vragen-voor-jean-paul-de-jong,_blank,de clubkanalen]. "We willen natuurlijk mee gaan doen om de prijzen, maar qua budget zou een plek richting de play-offs een reële doelstelling kunnen zijn. Je moet realistisch blijven en niet doelstellingen neerleggen die dat nu niet zijn."

Het wordt voor De Jong de eerste klus sinds zijn ontslag bij FC Utrecht aan het begin van het vorige seizoen. Voor die tijd werkte hij al een keer in de Eerste Divisie, bij FC Eindhoven. "Roda past bij mij. Ik heb veel zin om met deze club aan de slag te gaan en een herkenbaar Roda op het veld te laten zien, zodat mensen dat gaan omarmen en naar het stadion komen."

Transfers

Op korte termijn verwacht De Jong de eerste versterkingen bij Roda te kunnen presenteren. "Daar zijn al gesprekken over geweest met de scouting en we zijn spelers in kaart aan het brengen. We werken ook vanuit data om de juiste keuzes te maken voor spelers die passen bij Roda JC."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen