'Juventus doet uiterste poging voor De Ligt met ruim 70 miljoen'

22 juni 2019, 00:28

Juventus doet een uiterste poging om Matthijs de Ligt naar Turijn te halen. De laatste weken leek het erop dat de strijd om de jonge verdediger van Ajax alleen nog ging tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona, maar volgens De Telegraaf heeft de Italiaanse kampioen de handdoek nog niet in de ring gegooid en heeft het miljoenen over voor de transfer.

De krant meldt dat Juventus meer dan zeventig miljoen euro wil betalen aan Ajax voor de 19-jarige verdediger. Hij zou in Turijn een vijfjarig contract kunnen ondertekenen en een jaarsalaris op kunnen strijken van tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Met De Ligt in de gelederen wil Juventus de achterhoede verjongen, omdat de ervaren rotten Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci inmiddels aardig op leeftijd zijn. 

De geruchten over een mogelijke overstap naar Juventus begonnen weer op te komen rond de finale van de Nations League tussen Nederland en Portugal, waarbij superster Cristiano Ronaldo na afloop van de wedstrijd een kort gesprek had met De Ligt. Met De Ligt in de gelederen zorgde Ajax er dit seizoen voor dat Juventus in de kwartfinale van de Champions League werd uitgeschakeld. In Amsterdam werd het 1-1, waarna Ajax in Turijn met 1-2 won door onder meer een rake kopbal van Matthijs de Ligt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen