Martens onzichtbaar: "Bij elke bal gevoel dat ik werd ingesloten"

22 juni 2019, 10:27

Lieke Martens speelt tot nu toe een tegenvallend WK. Dieptepunt was de wissel afgelopen donderdag tegen Canada. Zeventig minuten lang was de aanvalster van FC Barcelona onzichtbaar. "Het was gewoon erg lastig voor me", zegt de Limburgse.

"Bij elke bal die ik kreeg, had ik het gevoel dat ik werd ingesloten", verklaart Martens in het Algemeen Dagblad. "Die wedstrijden zitten er soms tussen. Laat ik daarin mijn rol nemen. Als er drie om mij heen zitten, moet er ergens anders ruimte komen. Je zag het tegen Canada ook: de rechtsback die bij mij stond, verhuisde na mijn wissel meteen naar de linksbackpositie."

Bondscoach Sarina Wiegman onderstreept de woorden van de linksbuiten. "Martens wordt aan de bal vaak ingesloten, dat is logisch als je als Europees kampioen naar het WK gaat. We worden geanalyseerd en er wordt rekening gehouden met je kwaliteiten. Gelukkig hebben we meer speelsters die belangrijke of beslissende dingen kunnen doen. Dat is het mooie aan de ontwikkeling van het team. We zijn niet meer afhankelijk van één of twee speelsters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen