Kyle Ebecilio tekent bij Excelsior: "Ik heb hier als F'je gespeeld"

22 juni 2019, 14:19   Bijgewerkt: 22 juni 2019, 14:25

Als F-pupil voetbalde hij een half jaar voor Excelsior, en nu is Kyle Ebecilio (25) terug. De middenvelder (op archiefbeeld voor ADO Den Haag) tekende op Woudestein een contract voor twee seizoenen. "Bij Excelsior ben ik eigenlijk verliefd geworden op het spelletje", reageert Ebecilio.

"Ik heb hier als F'je gespeeld en eerlijk gezegd herinner ik me nog best veel van die tijd", vertelt hij op het clubkanaal van de Kralingers. "Van de eerste stagetrainingen totdat ik werd aangenomen. Ik begon in de F5 en had het erg naar mijn zin hier." Al na een half jaar pikte Feyenoord hem op. Ebecilio kon daar stage lopen. "Ook een mooie club en wij woonden destijds op zuid, dus de keuze was toen snel gemaakt. Het voelt nu wel heel goed om terug te zijn bij Excelsior. Ik ben blij dat ik weer hier mag gaan spelen."

Op zijn zestiende verruilde Ebecilio Feyenoord voor Arsenal en dook hij later op bij FC Twente, Nottingham Forrest en ADO Den Haag. Door een zenuwaandoening in de zomer van 2016 kon de geboren Rotterdammer anderhalf jaar niet spelen. Zijn revalidatie volgde Ebecilio bij NEC, daarna speelde hij op amateurbasis voor ADO. "k heb getraind en gespeeld met Jong ADO Den Haag en vanaf januari mocht ik ook officiële wedstrijden spelen. Uiteindelijk zat ik de laatste wedstrijden bij de selectie van het eerste en ben ik zelfs nog een keer ingevallen. Dat was het moment waarop ik dacht: ik ben nu echt fit en ik vertrouw mijn lichaam weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen