België kiest broer van omstreden Bayat als nieuwe voorzitter

22 juni 2019, 17:04

De Belgische voetbalbond heeft een nieuwe voorzitter: Mehdi Bayat is gekozen tot de opvolger van Gérard Linard. Dat is de broer van voetbalmakelaar Mogi Bayat, een van de hoofdrolspelers van Operatie Propere Handen. De huidige voorzitter van Charleroi kreeg vijftien stemmen voor en zeven tegen.

Dat schrijft Sporza. Gilbert Timmermans en Philippe Godin waren de andere kandidaten, maar moesten het afleggen tegen Bayat. Godin trok zich uit zichzelf terug, Timmersmans verloor de stemming van Bayat, die al jarenlang een van de sterkhouders is bij de KBVB. "Ik ben een kind van het Belgische voetbal", aldus Bayat, die van plan is goed Nederlands te leren spreken, in een eerste reactie.

Lees ook: Operatie Propere Handen deel IV: de rol van spelersmakelaars

Zijn broer is overigens nog niet veroordeeld, maar wordt nog wel altijd serieus verdacht van omkoping en witwassen rondom het schandaal. Hij is slechts vrijgelaten op borgtocht, desondanks is er veel vertrouwen in zijn broer. "En we zijn twee verschillende personen", zei Bayat over zijn broer, die volgens hem pas schuldig is 'tot het tegendeel is bewezen'.

Naast de nieuwe voorzitter werd er ook een structuurwijziging gedaan binnen de KBVB, nog door de oude voorzitter. Het Uitvoerend Comité vervalt en wordt vervangen door de algemene vergadering, wat vanaf volgend seizoen het belangrijkste orgaan is in België.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen