Duitsland simpel kwartfinalist na overwinning op Nigeria

22 juni 2019, 19:31

Duitsland is de eerste kwartfinalist van het WK Vrouwen. De nummer één van poule B had zaterdagavond geen enkele moeite met de nummer drie van poule A: Nigeria. Alexandra Popp, Sara Däbritz, Lea Schüller maakten de doelpunten namens onze oosterburen (3-0), die gaan spelen tegen Zweden of Canada.

Het duurde twintig minuten voordat Duitsland de score opende: in haar honderdste wedstrijd kopte Popp uit een corner de eerste binnen (1-0) en toen zeven minuten later uitblinkster Däbritz vanuit een strafschop ook al de tweede maakte, leek het duel vrijwel zeker gespeeld. Bij beide treffers kwam de VAR aan te pas: die van Popp werd goedgekeurd en was het de vraag of het geen hinderlijk buitenspel was, terwijl de penalty pas na ingrijpen werd gegeven. Evelyn Nwabuoku maakte een overtreding op Lina Magull. 

Nigeria was de grote underdog en miste ook nog eens Asisat Oshoala en moest ook nog eens vol aan de bak tegen Duitsland. Het Afrikaanse land werd amper gevaarlijk en zag hoe de Duitsers simpel stand hielden en aan alle gezien het spel toch al schaarse hoop van Nigeria een einde maakte. Schüller zorgde voor de derde en allesbeslissende treffer. Zij pakte een cadeautje van de Nigeriaanse verdedigsters uit. 

Daarmee gaan de Duitse dames als eerste richting de kwartfinale, waarin het Canada of Zweden treft. Voor dat duel heeft de ploeg van Martina Voss-Tecklenburg liefst een hele week vrij, want die staat pas volgende week zaterdag op de rol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen