'FK Krasnodar is ook serieus in de markt voor AZ'er Idrissi'

22 juni 2019, 19:47   Bijgewerkt: 22 juni 2019, 22:59

AZ raakt mogelijk Oussama Idrissi deze zomer nog kwijt. De buitenspeler is hard op weg naar de Russische topclub FK Krasnodar, dat eerder al Feyenoorder Tonny Vilhena en Younes Namli (PEC Zwolle) ophaalde uit de Eredivisie. De kans is groot dat de aanvaller van de Alkmaarders de derde speler in dat rijtje wordt en volgend seizoen Champions League speelt.

Dat weet het Algemeen Dagblad althans. Idrissi is momenteel met Marokko actief op de Afrika Cup, maar keert mogelijk dus helemaal niet meer terug bij AZ, waar hij bezig zou gaan aan zijn derde seizoen. In de winter van 2018 stapte hij van FC Groningen over naar Alkmaar, waar hij in 54 duels twintig keer scoorde en vijftien assists gaf.

Voor trainer Arne Slot komt het vertrek in elk geval ongepland: de oefenmeester gaf recentelijk nog aan tevreden te zijn met de huidige selectie, mits Jordy Clasie (Southampton) er nog bij zou komen. Met het mogelijke vertrek van Idrissi moeten de Alkmaarders mogelijk alsnog de transfermarkt op. Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic zijn eveneens op weg naar de uitgang bij AZ.

Een transferbedrag wordt door het AD niet genoemd, maar aangezien hij een doorlopend contract heeft tot en met de zomer van 2022, kan het weleens een flink bedrag worden. Eerder betaalde AZ twee miljoen euro aan FC Groningen voor de diensten van Idrissi, die eind vorig seizoen onder John van den Brom zijn basisplaats was verloren bij AZ.

Lees ook: Huiberts bevestigt interesse in Clasie; koopoptie Sugawara

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen