Danny Buijs vol vertrouwen voor nieuw seizoen met FC Groningen

24 juni 2019, 00:20

Danny Buijs kijkt erg uit naar de start van het nieuwe seizoen met FC Groningen. De oefenmeester, die in zijn debuutseizoen de play-offs om Europees voetbal haalde, verwacht veel van de nieuwe talentvolle aankopen die de club de afgelopen weken deed.

Tot dusver haalde FC Groningen drie nieuwe spelers binnen. Azor Matusiwa kwam over van Ajax, Gabriel Gudmundsson maakte de overstap van het Zweedse Halmstads BK en Ramon Pascal Lundqvist verliet NAC Breda voor het hoge noorden. "Het zijn jonge jongens met talent", zegt Buijs op [a,https://www.fcgroningen.nl/nieuws/buijs-vertrouwen-in-het-nieuwe-seizoen/2,_blank,het clubkanaal] na afloop van de eerste training. "Zij hebben al ervaring opgedaan op het hoogste niveau. De club heeft ze goed in kaart gebracht en probeert om elke speler die het haalt een succes te laten worden."

Met Groningen eindigde Buijs vorig seizoen als achtste en struikelde het in de play-offs voor de Europa League over Vitesse. Een exacte doelstelling voor het komende seizoen wil Buijs nog niet formuleren, maar hij kijkt wel uit naar de start. "Iedereen barst van de energie. We hebben heel veel vertrouwen in het nieuwe seizoen." FC Groningen opent het seizoen op zaterdagavond 3 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen