Kameroen uitgeschakeld: woede en tranen om VAR

23 juni 2019, 19:51

In tranen neemt Kameroen afscheid van het WK. De Ontembare Leeuwinnen werden zondagmiddag uitgeschakeld door Engeland (3-0). Niet zozeer de nederlaag liet emoties oplopen, maar het optreden van de VAR. Twee voorvallen leidden tot hevige protesten.

Na de 1-0 van Steph Houghton verdubbelde Ellen White op slag van rust de Engelse voorsprong. De grensrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel, maar de videoscheidsrechter oordeelde anders en kwam de 2-0 tot ontzetting van Kameroen op het scorebord.

Uit protest bleven de speelsters enkele minuten in de middencirkel staan. Ook vroeg in de tweede helft was de videoref de Afrikanen niet gunstig gezind. Ajar Nchout scoorde de aansluitingstreffer, maar werd die juist wel afgekeurd wegens buitenspel. Nchout raakte in tranen en ook anderen begrepen helemaal niets van de beslissing. Wederom voelde Kameroen zich benadeeld.  Na een nieuwe onderbreking moest het elftal van Alain Djeumfa wel verder.

Ondanks nieuwe kansen op alsnog een aansluitingstreffer voor Kameroen, was er van spanning weinig sprake. Helemaal na de 3-0 van Alex Greenwood. Engeland kon de achtste finale daarna rustig uitspelen en de krachten besparen voor de wedstrijd in de kwartfinale tegen Noorwegen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!