Gisteren gemist: Argentinië door, winnend Frankrijk stel teleur

24 juni 2019, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 23 juni.

Argentinië voorkomt fiasco en bereikt kwartfinale Copa America

Argentinië haalt opgelucht adem: door een 2-0 zege op Qatar staan Lionel Messi en consorten in de kwartfinale van de Copa America. Het elftal van Lionel Scaloni moest daarvoor de B-ploeg van Colombia dankbaar zijn. De winnaar van groep B deed zijn plicht door te winnen Paraguay (1-0), waardoor Argentinië naar de laatste acht gaat.

Kameroen uitgeschakeld: woede en tranen om VAR

In tranen neemt Kameroen afscheid van het WK. De Ontembare Leeuwinnen werden zondagmiddag uitgeschakeld door Engeland (3-0). Niet zozeer de nederlaag liet emoties oplopen, maar het optreden van de VAR. Twee voorvallen leidden tot hevige protesten.

Tegenvallend Frankrijk via verlenging pas langs Brazilië

Met pijn en moeite staat Frankrijk in de kwartfinale van het WK in eigen land. Het elftal van Corinne Diacre had zondagavond verlenging nodig om Brazilië van zich af te schudden: 2-1. Morgen hoort Frankrijk wie de volgende tegenstander is: Verenigde Staten of Spanje.

Marokko heeft geluk aan zijde en kruipt door oog van de naald

Marokko is op de valreep ontsnapt aan een valse start van de Afrika Cup. Puntenverlies in het duel met Namibië leek in de maak, maar door een eigen doelpunt stapten de Atlasleeuwen toch nog lachend van het veld: 1-0. Hakim Ziyech, die in tegenstelling tot Oussama Idrissi, Noussair Mazraoui, en Karim El Ahmadi een basisplaats had, speelde een hoofdrol bij die eigen treffer.

El Ahmadi zwaait na Afrika Cup af als international

De Afrika Cup is het laatste toernooi van Karim El Ahmadi. Na het toernooi zwaait de 34-jarige middenvelder af als international van Marokko. "Hopelijk komen we zover mogelijk", zegt El Ahmadi na de benauwde overwinning op Namibië (1-0).

Oranje-dagboek #17: wangedrag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen