Benitez vertrekt na drie jaar bij Newcastle United

24 juni 2019, 13:40

Newcastle United moet op zoek naar een nieuwe manager: coach Rafa Benítez heeft besloten om zijn aflopende verbintenis niet te verlengen en vertrekt. The Magpies laten in een statement weten hard te hebben gewerkt om het contract te verlengen, maar het 'zeer te betreuren' dat het niet gelukt is.

Dat laat de club weten in een statement. Benítez wilde meer garanties dat hij kon investeren in zijn selectie en die kon de club blijkbaar niet doen. Ook zijn staf, Paco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez en Mikel Antia verlaat de club op 30 juni. De coach zou naar verluidt ook een lucratieve aanbieding hebben uit de Chinese competitie.

'We willen Rafa en zijn coachingsteam bedanken voor hun inspanningen de afgelopen drie jaar en zijn blij met wat ze hebben bereikt", laat Newcastle weten in een clubstatement. Benítez degradeerde met Newcastle, om het jaar erop te promoveren en zich te handhaven. Eerder werkte de ervaren Spaanse coach bij onder andere Real Madrid, Napoli, Chelsea, Internazionale, Liverpool, Valencia en CD Tenerife.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen