Varela een van de opvallende aanwezigen op Ajax-trainingskamp

24 juni 2019, 14:58

Ajax vertrekt met liefst 29 voetballers richting De Lutte voor het eerste trainingskamp van het seizoen. Onder hen zijn niet alleen talenten zoals Brian Brobbey (17), Sergiño Dest (18), Ryan Gravenberch (17) en de broers Quinten en Jurriën Timber (18), ook keeper Bruno Varela behoort tot de deelnemers van het trainingskamp. Siem de Jong is niet van de partij, terwijl zijn vakantie er toch al even op zit.

Dat is aan de ene kant niet zo gek, aangezien zijn huurcontract tot en met 1 juli duurt - wanneer het trainingskamp is afgelopen. Aan de andere kant: waarom zou Erik ten Hag een keeper meenemen die toch vertrekt? Met Dominik Kotarski, Kjell Scherpen en Benjamin van Leer zitten er namelijk nog drie keepers in zijn groep in De Lutte, waar de eerste keuze Andre Onana vanwege de Afrika Cup ontbreekt.

Varela wordt al langer in verband bracht met een tweede periode in Amsterdam, waar men de vraagprijs van eigenaar Benfica (zo'n vijf miljoen euro) vooralsnog te gortig zou vinden. Daarom wordt de goalie, die in Portugal overbodig is, vermoedelijk voor nog een seizoen gehuurd van de Portugese club. Op het trainingskamp wordt er geoefend tegen Quick '20 en de Deense club Aalborg BK.

De internationals en alle Cópa- en/of Afrika Cup-gangers van Ajax zijn logischerwijs nog niet van de partij. Dat geldt ook voor Quincy Promes, mocht hij inderdaad op korte termijn gepresenteerd worden in de Johan Cruijff Arena. Ook hij zal dan pas na het trainingskamp aansluiten bij de selectie van Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen