Van Gaal: "Messi moet zich aanpassen aan het team"

24 juni 2019, 16:23

Louis van Gaal is zeer onder de indruk van de voetballer Lionel Messi, maar stelt dat de Argentijn ook kritisch naar zichzelf moet kijken. Volgens de oud-trainer van FC Barcelona moet het spel van de Spaanse topclub niet alleen op hem worden afgestemd.

Dat zegt Van Gaal in een groot interview met El Pais. "Ik vind dat Messi zich aan het team moet aanpassen, niet andersom. Guardiola koos wel voor het belang van de ploeg, maar de laatste trainers hebben zich te veel aangepast aan Messi in plaats van het team te beschermen. Dat is het belangrijkste. In de Champions League moet je rekening houden met de kwaliteit van de tegenstander. Daarom heeft Barça met 4-0 verloren van Liverpool. Als er een echt team staat is dat onmogelijk op het hoogste niveau. Met deze spelers is het onbegrijpelijk dat Barça met zo'n groot verschil verliest", vindt Van Gaal.

Messi won in 2015 voor het laatst de Champions League met Barcelona. Als de Argentijn meer in dienst van de ploeg speelt, kan het volgens Van Gaal beter gaan in het miljardenbal. "Ik denk dat Messi zichzelf moet afvragen hoe het mogelijk is dat hij de Champions League al zo lang niet heeft gewonnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen