PEC Zwolle rondt transfer van Cambuur-doelman Mous af

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 juni 2019 – PEC Zwolle en SC Cambuur zijn akkoord over de transfer van Xavier Mous. De doelman, die afgelopen seizoen uitblonk in Leeuwarden, mag zich sinds maandag officieel speler van PEC Zwolle noemen. De 23-jarige keeper heeft voor twee jaar getekend, met de optie op een extra jaar.

PEC Zwolle rondt transfer van Cambuur-doelman Mous af

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cambuur nam Mous vorig jaar over van TOP Oss en in Leeuwarden groeide hij uit tot een publiekslieveling die zich onderscheidde met uitstekend keeperswerk. Hij speelde alle 38 competitieduels en was ook in de play-offs belangrijk voor Cambuur, dat in de halve finale verloor van De Graafschap. Omdat Mous in Leeuwarden nog een doorlopend contract had, legt PEC een transfersom op tafel voor de keeper.

De goalie is blij met zijn transfer. "Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters", vertelt hij.

PEC trok eerder al Michael Zetterer en Etienne Reijnen aan en heeft nu de derde versterking te pakken. Het stemt technisch manager Mike Willems tevreden. "Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat we voor komend seizoen tenminste twee nieuwe sluitposten moesten aantrekken. Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap voor Xavier is een club uit de Eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd