NEC begint met drie hoofdtrainers aan het seizoen

24 juni 2019, 18:39   Bijgewerkt: 24 juni 2019, 20:17

De kogel is door de kerk bij NEC wat betreft de trainersaanstellingen. De club uit Nijmegen heeft besloten om met drie trainers als hoofdcoaches te beginnen aan het nieuwe seizoen. Adrie Bogers, Rogier Meijer en Francois Gesthuizen krijgen op basis van gelijkwaardigheid de leiding over de Nijmeegse selectie.

Ron de Groot vervulde vorig seizoen na het ontslag van Jack de Gier samen met Bogers en Meijers de functie van hoofdtrainer, maar heeft aangegeven niet voor het hoofdtrainerschap in aanmerking te willen komen. Hij maakt nu dus geen deel uit van het trainerstrio. Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft een goed gevoel bij het besluit om met drie trainers te werken. "Bij deze keuze hebben meerdere overwegingen een rol gespeeld. We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar ook steeds gezegd dat een interne invulling een optie was", legt hij uit.

"Uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen. Dat is ons aan het einde van het seizoen goed bevallen. Wij gaan als club het derde jaar Eerste Divisie in en dan heb je het niet breed als club, dat speelt ook mee. Bepaalde trainers kozen in een eerder stadium al voor lucratievere opties, waar anderen weer niet konden wachten op duidelijkheid. Financieel moeten we op de centen passen, op elke positie in ons voetbalbedrijf. Met Adrie, Rogier en Francois hebben we komend seizoen drie coaches voor de groep staan waarin we als club veel vertrouwen hebben. Daarnaast kennen ze de club.''

Het trainersdrietal stond al onder contract bij NEC, dat dus geen nieuwe coach hoefde aan te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen