Veldwijk kan verlies Zuid-Afrika tegen Ivoorkust niet afwenden

24 juni 2019, 18:42

De Afrika Cup is voor Zuid-Afrika niet op een goede manier begonnen. Bafana Bafana bleek maandag in een heet Cairo niet opgewassen tegen Ivoorkust, dat met 1-0 zegevierde.

Het was niet hoogstaand wat beide teams lieten zien in hun openingswedstrijd op de Afrika Cup. Ivoorkust was iets sterker en raakte via Nicolas Pepe, de uitblinker van Lille, de lat. Later liet Jonathan Kodija een grote kans liggen door oog in oog met de doelman te falen. In de 65ste minuut had hij het vizier wel op scherp staan door van dichtbij binnen te tikken. De spits van Aston Villa werd met zijn goal de matchwinner.

Bij Zuid-Afrika kwam Sparta-aanvaller Lars Veldwijk acht minuten voor tijd in het veld, maar hij wist een nederlaag niet meer af te wenden. De spits vocht zijn duels uit met ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon, die met Ivoorkust dus wel een goede start van het toernooi kent. Ivoorkust staat in groep D net als Marokko op drie punten. Vrijdag nemen die teams het tegen elkaar op.