Promes blij met Ajax-transfer: "Dit voelt als thuiskomen"

24 juni 2019, 21:11

Dat Quincy Promes terug is in Amsterdam, doet hem goed. De 27-jarige aanvaller rondde maandag zijn transfer naar Ajax af en is blij dat hij terug is bij de club waar het voor hem allemaal begon.

De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding, maar schopte het niet tot het eerste elftal. Via een omweg is hij nu dus terug in Amsterdam. "Ik ben hier ballenjongen geweest", reageert Promes bij Ajax TV. "Ik ben hier weggegaan als een jongen en kom terug als een man. Ik wil de mensen blij maken met mijn spel. Het is een heel apart gevoel om hier te zijn, het voelt alsof ik thuiskom. Drie maanden geleden hoorde ik van de interesse en toen zei ik dat het toch niet ging gebeuren. Toen leek het me nog niet echt realistisch omdat het pas mijn eerste seizoen in de Spaanse competitie was. Om dan zo snel weer een vervolgstap te maken, daar denk je als voetballer niet zo snel aan. Maar het blijft voetbal en ik wilde wel naar Ajax. Zodoende is het balletje gaan rollen."

Promes weet dat Ajax weer op de kaart staat door het Europese succes. "De halve finale in de Champions League is niet niks. Om dat niveau vast te houden is een uitdaging op zich zelf. Maar Ajax is bezig om terug te komen waar het hoort en dat is aan de top. Ajax heeft moeilijke jaren gekend, mooie jaren gekend en ik denk dat we nu geschiedenis moeten schrijven. Ajax wil een nieuwe weg inslaan en dat bewijst deze transfer."

De buitenspeler heeft voor vijf jaar getekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen