Gemiste strafschop doet Canada de das om tegen Zweden

24 juni 2019, 23:36

Het doek is gevallen voor Canada op het WK vrouwenvoetbal. De ploeg, die in de groepsfase nog tegen Nederland speelde, verloor mede door een gemiste penalty met 1-0 in de achtste finale tegen Zweden.

In de eerste helft maakten beide teams er een saai schouwspel van, waarin niet één doelpoging werd ondernomen. Na de pauze was de achtste finale iets vermakelijker om te bekijken. Zweden-spits Stina Blackstenius opende het bal door tien minuten na rust de 1-0 aan te tekenen na een dieptebal. Canada kreeg twintig minuten voor tijd de kans om langszij te komen, maar liet die liggen. Janine Beckie zag haar penalty gekeerd worden door Hedvig Lindahl.

Daarna lukte het Canada ook niet meer om de gelijkmaker te produceren, waardoor Zweden doorstoot naar de kwartfinales. Daarin is Duitsland de opponent.