Tussenrapport Oranje: moet en kan beter tegen Japan

25 juni 2019 – Met de foutloze negen punten uit drie wedstrijden bereikte Oranje de achtste finale van het WK. De duels met Nieuw-Zeeland (0-1), Kameroen (3-1) en Canada (2-1) bezorgden bondscoach Sarina Wiegman echter wel het nodige huiswerk. Goed was het allesbehalve wat de vrouwen lieten zien. Vlak voor het treffen met Japan maakt FCUpdate.nl het tussenrapport op. 

Tussenrapport Oranje: moet en kan beter tegen Japan

Sari van Veenendaal – 6

Won de keepersstrijd van Loes Geurts en schoot het WK uit de startblokken. Sari van Veenendaal behoedde Oranje in de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland meerdere keren voor een achterstand. Maar zag er in de wedstrijden tegen Kameroen en Canada een stuk minder goed uit. Maakte bij het enige doelpunt van Kameroen een slippertje en mocht van geluk spreken dat de goal van Jordyn Huitema donderdag werd geannuleerd. De Canadese schoot de bal door de benen, maar deed dat wel in buitenspelpositie.

Desiree van Lunteren – 7
Stille kracht op de rechtsbackpositie Desiree van Lunteren mag vooral heel tevreden zijn over haar optredens tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen: ze nam daarin de twijfels over haar positie weg. Zowel verdedigend als aanvallend dik voldoende. Ze begon tegen Canada wel erg ongelukkig, toen ze bijna een strafschop veroorzaakte, maar juis in haar mindere optreden kwam de assist die al een tijdje in de lucht hing. In de slotfase tegen Canada schonk Van Lunteren Lineth Beerensteyn een niet te missen kans.

Stefanie van der Gragt – 6
Haar optreden tegen Nieuw-Zeeland was meer dan een ruime voldoende, maar dat de verdedigster wederom met een blessure kampt, is wel heel vervelend. Afgelopen seizoen stond ze in Barcelona meer langs de kant dan haar lief was en ze hoopte zó fit te blijven in Frankrijk. Dat is niet het geval, want de laatste twee groepsduels kwam ze niet in actie. Gelukkig traint ze weer volop mee, maar gezien haar kwetsbaarheid zal Sarina Wiegman wellicht voor het centrum Anouk Dekker-Dominique Bloodworth blijven kiezen…

Dominique Bloodworth – 6
Een valse start tegen Nieuw-Zeeland, maar tegen Kameroen en Canada deed ze het naar behoren. Dominique Bloodworth liet in de drie groepswedstrijden erg goede dingen zien: verdedigend, opbouwend én scorend. De 2-1 van haar tegen Kameroen was bovendien een belangrijk doelpunt. Wel maakt ze nog te vaak een slippertje, vooral in de eerste twee duels. Gelukkig bleven die slordigheden vooralsnog zonder gevolgen en toonde Bloodworth afgelopen donderdag beterschap.

Anouk Dekker – 6

Keerde na haar schorsing voor de WK-opener terug in de basiself, mede door de blessure van Van der Gragt. Ze mocht zich het doelpunt van Kameroen deels aanrekenen en kende ook haar slordigheden in de opbouw in meerdere duels. Tegen Canada had ze haar handen vol aan de rappe aanvalsters, maar bleef ze uiteindelijk overeind. Al met al liet Anouk Dekker een degelijke betrouwbare indruk achter. Kers op de taart was de 1-0 met hoofd én schouder tegen Canada.

Kika van Es - 5
Won de race tegen de klok nadat ze een week voor het WK haar middenhandsbeentje brak. Kreeg in de eerste twee wedstrijden het vertrouwen van Sarina Wiegman, maar de linksback werd beide keren voortijdig gewisseld. Dat Kika van Es tegen Canada haar basisplaats kwijtraakte aan Merel van Dongen was dan ook geen verrassing en een wens bij het grote publiek. De speelster van Ajax, op weg naar het buitenland, kon te weinig toevoegen aan het spel van Oranje. Vooral de klik met Lieke Martens ontbrak.

Merel van Dongen - 6,5
Twee verdienstelijke invalbeurten leverden haar een basisplaats op tegen Canada. Merel van Dongen klopte direct hard op de deur: tegen Nieuw-Zeeland was ze meteen beslissend en leidde haar voorzet uiteindelijk de winnende treffer van Jill Roord op. Omdat Van Es twee keer tegenviel, kon Sarina Wiegman niet meer om Van Dongen heen en de linksback van Real Betis betaalde het vertrouwen meteen terug. Donderdag was het verdedigend en voetballend allemaal beter dan wat Van Es tot dusver in Frankrijk liet zien.

Sherida Spitse - 5
Grossierde tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen in balverlies. De aanvoerster speelde onherkenbaar en dat leverde haar veel kritiek op. Waar Sherida Spitse voor controle moet zorgen, bezorgde ze haar teamgenoten eerder problemen. Er werd zelfs geopperd dat Spitse uit het elftal moest verdwijnen voor Jill Roord, mede omdat ze te weinig dynamisch was. Sarina Wiegman heeft echter een grenzeloos vertrouwen in haar en stelde de Friezin ook op tegen Canada. Daarin toonde Spits gelukkig beterschap. De assist op de 1-0 van Anouk Dekker was een bekroning voor haar onverstoorbaarheid.

Jackie Groenen: 7

In de eerste wedstrijd werd Groenen naar de kant gehaald door Wiegman: een wissel die pijn deed bij de speelster, die openlijk aangaf dat ze vond dat ze niet het kind van de rekening had hoeven zijn. Maar net zo scherp als haar woorden herstelde de spelmaakster zich in de tweede wedstrijd tegen Kameroen en was ze (in)direct betrokken bij twee doelpunten en ook tegen Canada was ze een van de uitblinksters op het (midden)veld. Blijkbaar had Groenen net even de prikkel nodig die ze kreeg van Wiegman: op naar nog meer.

Daniëlle van de Donk – 6
Rent, strijdt en werkt hard. Het is Daniëlle van de Donk ten voeten uit. Als balveroveraar maakt Van de Donk faam en is ze een belangrijke kracht op het middenveld. Door de ondergrens zakken doet de speelster van Arsenal vrijwel nooit, maar een stempel drukken op dit Oranje lukt haar nog niet. Wanneer ze beslissend wordt, kan ze uit de schaduw stappen van het bewierookte trio Vivianne Miedema, Lieke Martens en Shanice van de Sanden. Haar aanvallende bijdrage zal dan echter wel moeten groeien.

Jill Roord - 6,5
Voor haar eigen gevoel zal Roord geen voldoende hebben gescoord dit WK, omdat de speelster een basisplaats wilde afdwingen. Dat ze tegen Nieuw-Zeeland de winnende maakte, was de bevestiging dat ze goed bezig is, maar vooralsnog moet ze het met invalbeurten doen. De hype rondom haar is - ondanks kritiek op Spitse - toch wel weer gaan liggen en vooralsnog lijkt er geen reden om de basis te veranderen. De rol van Roord is daarmee nog altijd als twaalfde dame en dat is wat ze juist niet wilde, ondanks haar belangrijke goal tegen Nieuw-Zeeland.

Vivianne Miedema – 8

De grote uitblinkster tot dusver op het WK: tegen Nieuw-Zeeland blonk ze vooral uit in het meevoetballen en miste ze haar kansen, maar tegen Kameroen ging ze alsnog los. Ze nam het all time topscorersrecord van Nederland in handen, waarmee ze terecht Woman-of-the-match werd. Voor haar is het WK tot dusver volledig geslaagd, zeker omdat ze voorin - anders dan in voorgaande jaren - de grote mevrouw is. De flankspeelsters zijn niet in grootste vorm, toch blijft Miedema gewoon scoren. Al had haar bal op de paal tegen Canada een beter lot verdiend.

Lieke Martens: 5
Een van de grote tegenvallers is Lieke Martens op dit toernooi. De speelster was op het EK nog alles bepalend, maar heeft vooralsnog een rol in de luwte bij Oranje. Acties mislukken, passes komen niet aan: een van de best betaalde speelsters van Oranje heeft telkens het gevoel ingesloten te zitten tussen alle verdedigsters. Wellicht bewaart ze haar geniale acties voor de beslissende fase van het WK, maar tot dusver scoorde Martens een forse onvoldoende. Tegen Canada werd ze na zeventig minuten zelfs naar de kant gehaald: dat is nog niet vaak gebeurd.

Shanice van de Sanden - 5,5
Wat voor Martens geldt, gaat ook op voor haar collega-aanvalster Van de Sanden aan de andere kant. Haar goede vorm van bij Olympique Lyon heeft ze in Oranje-tenue in Frankrijk vooralsnog niet te pakken. Alleen tegen Kameroen haalde ze een krappe voldoende en was ze belangrijk met een assist op Miedema. Dat ze tot twee keer toe voortijdig naar de kant werd gehaald, zegt wat dat betreft genoeg. Haar kapsel is als vanouds, maar haar spelvreugde en daarbij horende glimlach nog zeker niet.

Lineth Beerensteyn – 7

Voegt met haar invalbeurten nieuwe energie toe aan dit Oranje. Voor wie ze erin komt, maakt Lineth Beerensteyn niet uit. Twee keer bracht Sarina Wiegman haar voor Van de Sanden, afgelopen donderdag loste ze Martens af. Als Beerensteyn binnen de lijnen staat, gaan alle remmen los. Ze had een hoofdrol bij de 1-0 van Jill Roord tegen Nieuw-Zeeland en deed het tegen Canada zelf. Wat moet Beerensteyn nog meer doen om zich in de basis te knokken?

Renate Jansen viel in tegen Canada, maar speelde tekort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. maandag 22 juli 2019

 2. Dest maakt indruk bij Ajax: "Ik heb gehoord dat ze tevreden zijn" 23:51

  Dest maakt indruk bij Ajax: "Ik heb gehoord dat ze tevreden zijn"

  Sergiño Dest is een van de verrassingen bij Ajax tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De achttienjarige verdediger…

 3. Slot niet zenuwachtig voor officieel debuut als hoofdtrainer AZ 23:11

  Slot niet zenuwachtig voor officieel debuut als hoofdtrainer AZ

  Arne Slot maakt aanstaande donderdag tegen BK Häcken zijn officiële debuut als hoofdtrainer van AZ. Van zenuwen heeft de…

 4. Blind ambieert aanvoerdersband bij Ajax: "Het zou prachtig zijn" 22:46

  Blind ambieert aanvoerdersband bij Ajax: "Het zou prachtig zijn"

  Daley Blind droeg maandagavond de aanvoerdersband bij Ajax tegen Panathinaikos (1-2). Als het aan de 29-jarige centrale…

 5. Ten Hag blij met vervroegde terugkeer Ziyech en Onana 22:18

  Ten Hag blij met vervroegde terugkeer Ziyech en Onana

  Hakim Ziyech en André Onana hebben Erik ten Hag op een positieve manier verrast. Het Ajax-duo had nog wat langer vakantie mogen…

 6. Ronaldo niet vervolgd voor vermeende verkrachting 21:47

  Ronaldo niet vervolgd voor vermeende verkrachting

  Cristiano Ronaldo wordt definitief niet vervolgd voor de vermeende verkrachting van Kathryn Mayorga. De openbaar aanklager van…

 7. ADO Den Haag geeft Kramer kans een contract te verdienen 21:16

  ADO Den Haag geeft Kramer kans een contract te verdienen

  Michiel Kramer is vanaf dinsdag weer bij ADO Den Haag te bewonderen. De Hagenaren melden maandag via de officiële clubkanalen…

 8. Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij 21:00

  Overzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, reizen de meeste clubs door de provincie om zich klaar te maken voor de competitie.…

 9. Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Panathinaikos 20:56

  Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Panathinaikos

  Ajax is maandagavond in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen Panathinaikos. In het Olympisch Stadion ging de regerend…

 10. Schöne over PAOK: "Ik denk dat we ze goed kunnen hebben" 20:27

  Schöne over PAOK: "Ik denk dat we ze goed kunnen hebben"

  Lasse Schöne heeft maandag na het treffen met OFI Kreta (6-2) gereageerd op de loting van Ajax in de derde voorronde van de…

 11. FC Basel-trainer Marcel Koller verwacht een sterk PSV 19:59

  FC Basel-trainer Marcel Koller verwacht een sterk PSV

  FC Basel-trainer Marcel Koller heeft in aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion met veel respect gesproken over PSV. De…

 12. Benschop niet bang voor concurrentiestrijd: "Goed voor het team" 19:41

  Benschop niet bang voor concurrentiestrijd: "Goed voor het team"

  Met de start van het seizoen voor de deur, kampt Danny Buijs met een luxeprobleem. De trainer van FC Groningen kan in de punt…

 13. Ajax zet vanwege verwachte extreme hitte streep door Open Dag 19:10

  Ajax zet vanwege verwachte extreme hitte streep door Open Dag

  Ajax heeft een streep gezet door de Open Dag van aanstaande donderdag. Het evenement gaat vanwege de verwachte extreme hitte…

 14. Clasie wees Turkse en Russische clubs af: "Wilde naar Nederland" 18:33

  Clasie wees Turkse en Russische clubs af: "Wilde naar Nederland"

  Jordy Clasie is de komende seizoenen speler van AZ, maar had er ook voor kunnen kiezen om zijn loopbaan in het buitenland te…

 15. 18:15

  Overzicht: alle afgeronde transfers tot nu toe in de Eredivisie

 16. AZ strikt Clasie: "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit" 18:04

  AZ strikt Clasie: "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit"

  Zoals verwacht vervolgt Jordy Clasie zijn loopbaan bij AZ. De club uit Alkmaar meldt maandag via de officiële kanalen dat de…

 17. Feyenoorders willen Trencín-debacle van zich afspelen 17:44

  Feyenoorders willen Trencín-debacle van zich afspelen

  Bij Feyenoord is men erop gebrand om sportieve wraak te nemen voor het Europese debacle van bijna een jaar geleden, toen de…

 18. Rosario: "Lekker om direct voor het echie te mogen beginnen" 17:16

  Rosario: "Lekker om direct voor het echie te mogen beginnen"

  Na vier trainingsweken en enkele oefenwedstrijd begint dinsdag het echte werk voor PSV. In de tweede voorronde van de Champions…

 19. Hornkamp verlaat Heerenveen en tekent bij FC Den Bosch 16:50

  Hornkamp verlaat Heerenveen en tekent bij FC Den Bosch

  Jizz Hornkamp vervolgt zijn loopbaan bij FC Den Bosch. De Eerste Divisie-club meldt maandagmiddag via de officiële kanalen dat…

 20. 'Ajax-aankoop Álvarez onzeker voor wedstrijden tegen PAOK' 16:34

  'Ajax-aankoop Álvarez onzeker voor wedstrijden tegen PAOK'

  Edson Álvarez werd maandag officieel gepresenteerd bij Ajax, maar het is nog onzeker of de Mexicaanse verdediger in actie kan…

 21. Dordrecht huurt middenvelder Mourgos opnieuw van Norwich City 16:18

  Dordrecht huurt middenvelder Mourgos opnieuw van Norwich City

  FC Dordrecht gaat komend seizoen opnieuw in zee met Savvas Mourgos. De 21-jarige Griekse middenvelder wordt nog een jaar gehuurd…

 22. B-team Ajax wint in doelpuntrijk duel zeer ruim van OFI Kreta 15:57

  B-team Ajax wint in doelpuntrijk duel zeer ruim van OFI Kreta

  Ajax heeft maandagmiddag in een oefenwedstrijd gewonnen van OFI Kreta. De Amsterdammers, die met een B-team aantraden, wonnen in…

 23. RKC lijft verdediger Nieuwpoort in na succesvolle stage 15:48

  RKC lijft verdediger Nieuwpoort in na succesvolle stage

  Lars Nieuwpoort heeft tijdens zijn proefperiode indruk gemaakt op de clubleiding van RKC Waalwijk. De centrumverdediger heeft…

 24. Tannane: "Afgelopen maanden hebben wel wat me gedaan" 15:21

  Tannane: "Afgelopen maanden hebben wel wat me gedaan"

  Oussama Tannane wil bij Vitesse een frisse start maken na een teleurstellende periode bij FC Utrecht. De aanvaller kende een…

 25. Van Bommel: "Basel wordt wat onderschat in Nederland" 14:49

  Van Bommel: "Basel wordt wat onderschat in Nederland"

  De nummer twee van Nederland neemt het dinsdag op tegen de nummer twee van Zwitserland in de tweede voorronde van de Champions…

 26. Ook Feyenoord, AZ en FC Utrecht kennen tegenstanders 14:23

  Ook Feyenoord, AZ en FC Utrecht kennen tegenstanders

  Na de Champions League-loting is maandag ook de loting voor de voorrondes van de Europa League verricht door de UEFA. In Nyon is…

 27. Roda neemt Belgische aanvaller Croux over van Willem II 13:55

  Roda neemt Belgische aanvaller Croux over van Willem II

  Jordy Croux speelt ook komend seizoen in het zuiden van Nederland. De Belg heeft zich maandag verbonden aan Roda JC, dat de…

 28. Maduro over loting: "PAOK verreweg de beste van Griekenland" 13:31

  Maduro over loting: "PAOK verreweg de beste van Griekenland"

  Hedwiges Maduro weet als geen ander dat er bij PAOK Saloniki de laatste jaren sprake is geweest van een groei. De…

 29. Ajax rondt komst verdediger Álvarez helemaal af 13:14

  Ajax rondt komst verdediger Álvarez helemaal af

  Edson Álvarez mag zich definitief speler van Ajax noemen. De Mexicaan heeft maandag zijn krabbel gezet onder een contract voor…

 30. 13:07

  Overzicht: de Champions League-wedstrijden van deze week

 31. Bij winst op Basel wacht PSV ontmoeting met LASK Linz 12:32

  Bij winst op Basel wacht PSV ontmoeting met LASK Linz

  Slaagt PSV er in om FC Basel te elimineren in de tweede voorronde van de Champions League, dan staat er een tweeluik met LASK…

 32. Ajax begint Champions League-seizoen tegen PAOK Saloniki 12:15

  Ajax begint Champions League-seizoen tegen PAOK Saloniki

  In de jacht op nieuw Champions League-succes moet Ajax eerst zien af te rekenen met PAOK Saloniki. Bij de loting voor de…

 33. Bel Hassani: "In Zwolle kan ik weer lekker voetballen" 12:09

  Bel Hassani: "In Zwolle kan ik weer lekker voetballen"

  Iliass Bel Hassani wil zich bij PEC Zwolle weer op de kaart zetten als Eredivisie-speler. De 26-jarige middenvelder speelde in…

 34. Willem II heeft komende week doelman uit Tunesië op proef 11:52

  Willem II heeft komende week doelman uit Tunesië op proef

  Er zal de komende tijd een nieuw gezicht te zien zijn op het trainingsveld van Willem II. De Tilburgers hebben namelijk deze…

 35. Den Bosch: 'Juridische weg dient belang van de club niet' 11:34

  Den Bosch: 'Juridische weg dient belang van de club niet'

  Kakhi Jordania slaagde er niet in om de macht te grijpen bij FC Den Bosch. De KNVB is van mening dat dat Georgiër de herkomst…

 36. Maaskant is na uitstapjes blij met rentree als trainer in Eredivisie 11:18

  Maaskant is na uitstapjes blij met rentree als trainer in Eredivisie

  Robert Maaskant is terug als trainer in de Eredivisie. De vijftigjarige coach stopte in 2017 als trainer na een periode bij Go…

 37. Van Wolfswinkel over duels met PSV: "Fiftyfifty" 10:48

  Van Wolfswinkel over duels met PSV: "Fiftyfifty"

  De Champions League-campagne van PSV gaat morgen (dinsdag) van start met een pittige wedstrijd. FC Basel, dat afgelopen seizoen…

 38. NEC neemt na Darri ook afscheid van overbodige Labylle 10:29

  NEC neemt na Darri ook afscheid van overbodige Labylle

  NEC Nijmegen zit deze zomer krap bij kas en is bezig om schoon schip te maken in de selectie. Onlangs werd al bekend dat het…

 39. Aanwinst Seuntjens krijgt aanvoerdersband bij De Graafschap 10:10

  Aanwinst Seuntjens krijgt aanvoerdersband bij De Graafschap

  Mike Snoei heeft Ralf Seuntjens uitgekozen als aanvoerder van De Graafschap. De spits die overkwam van VVV-Venlo maakt tot…

 40. Zeefuik lacht om Bijl: "Bang om concurrentiestrijd aan te gaan" 09:49

  Zeefuik lacht om Bijl: "Bang om concurrentiestrijd aan te gaan"

  Lange tijd probeerde Glenn Bijl een transfer naar FC Groningen te forceren, maar de middenvelder bleef uiteindelijk tegen bij FC…

 41. Brood ziet NAC twee keer niet scoren en wil versterkingen 09:24

  Brood ziet NAC twee keer niet scoren en wil versterkingen

  NAC Breda is nog niet helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. De Brabanders verloren zaterdag kansloos met 3-0 op bezoek bij…

 42. Klopp hoopt dat blessure getorpedeerde Larouci meevalt 09:07

  Klopp hoopt dat blessure getorpedeerde Larouci meevalt

  Liverpool werd tijdens de oefenwedstrijd tegen Sevilla (2-1 verlies) opgeschrikt door een snoeiharde overtreding van Joris…

 43. 'Neres kan contract bij Ajax opwaarderen en verlengen' 08:45

  'Neres kan contract bij Ajax opwaarderen en verlengen'

  Als het aan Ajax ligt, dan tekent David Neres spoedig een nieuwe verbintenis in Amsterdam. De Braziliaanse buitenspeler heeft…

 44. Deze teams kunnen de Nederlandse clubs loten 08:22

  Deze teams kunnen de Nederlandse clubs loten

  In het Zwitserse Nyon wordt er vanmiddag (maandag) geloot voor de kwalificatiewedstrijden van de Europese toernooien. Ajax weet…

 45. Video: Sevilla-speler Gnagnon maait Liverpool-talent onderuit 08:07

  Video: Sevilla-speler Gnagnon maait Liverpool-talent onderuit

  Een zeer merkwaardig moment tijdens de oefenwedstrijd tussen Liverpool en Sevilla. In de tweede helft trok Joris Gnagnon aan de…

 46. 'PSV laat zich niet afschrikken en hengelt naar Berghuis' 07:55

  'PSV laat zich niet afschrikken en hengelt naar Berghuis'

  Hoewel Feyenoord afgelopen weekend duidelijk maakte Steven Berghuis absoluut niet te willen verkopen aan PSV, geven de…

 47. Luuk de Jong wint met Sevilla oefenwedstrijd van Liverpool 07:43

  Luuk de Jong wint met Sevilla oefenwedstrijd van Liverpool

  Liverpool verloor onlangs al van Borussia Dortmund en is wederom ten onder gegaan in een oefenwedstrijd. Het Sevilla van Luuk de…

 48. Spoorboekje: loting Europese voorrondes, Van Bommel spreekt 07:00

  Spoorboekje: loting Europese voorrondes, Van Bommel spreekt

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 49. Gisteren gemist: Álvarez jubelt, Feyenoord praat met Amerikanen 00:30

  Gisteren gemist: Álvarez jubelt, Feyenoord praat met Amerikanen

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 50. zondag 21 juli 2019

 51. Frank de Boer wint met Atlanta na bizarre misser 23:40

  Frank de Boer wint met Atlanta na bizarre misser

  Het Atlanta United van trainer Frank de Boer heeft zondagavond in de laatste minuut met 2-0 gewonnen van DC United. Het duel…

 52. 'Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsmaatschappij' 23:02

  'Feyenoord praat met Amerikaanse investeringsmaatschappij'

  Feyenoord is in serieus gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is om een minderheidsaandeel in de club…

Meer nieuws