Van der Gragt keert ten koste van Dekker terug in basis Oranje

25 juni 2019, 19:41   Bijgewerkt: 25 juni 2019, 20:14

Stefanie van der Gragt keert terug in het basiselftal van de Oranjevrouwen. In de achtste finale van het WK tegen Japan krijgt zij centraal achterin de voorkeur boven Anouk Dekker. Linksback Merel van Dongen verschijnt net als tegen Canada aan de aftrap, waardoor Kika van Es opnieuw plaatsneemt op de bank.

Van der Gragt raakte na het treffen met Nieuw-Zeeland geblesseerd en moest de duels met Kameroen en Canada laten schieten. In die wedstrijden vormden Dominique Bloodworth en Anouk Dekker het centrale duo. Dekker was in de WK-opener van Oranje nog geschorst. Verder houdt bondscoach Sarina Wiegman alles bij het oude.

Lees ook: Oranje favoriet voor treffen met Japan in de achtste finale

Zoals Wiegman al aangaf, houdt ze de voorhoede intact. Op Vivianne Miedema na spelen Lieke Martens en Shanice van de Sanden tot dusver een teleurstellend WK. Als invalster bewees Lineth Beerensteyn meerdere keren haar waarde, maar is dat onvoldoende voor een basisplaats.

De Japanse ploeg is op drie posities gewijzigd. Narumi Miura, Yui Hasegawa en Uika Sugasawa spelen in plaats van Rikako Kobayashi, Jun Endo en Kumi Yokohama.

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens

Japan: Yamashita; Shimizu, Kumagai, Ichise, Sameshima; Nakajima, Miura, Sugita, Hasegawa; Sugasawa, Iwabuchi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen