Officieel: Valencia bevestigt overgang Cillessen van Barcelona

25 juni 2019, 21:08   Bijgewerkt: 25 juni 2019, 22:38

Jasper Cillessen mag zich officieel speler van Valencia noemen. De club uit de sinaasappelstad neemt de Nederlandse doelman over van FC Barcelona. Cillessen doorliep vandaag zonder problemen de medische keuring bij zijn nieuwe club en maakt dus een binnelandse transfer. 

De overgang van Cillessen naar Valencia hing al een tijdje in de lucht. De eerste doelman van het Nederlands elftal wilde graag vertrekken bij Barcelona om elders meer aan spelen toe te komen. In Camp Nou was hij sinds zijn komst tweede doelman achter de Duitser Marc-André ter Stegen en keepte hij hoofdzakelijk in het bekertoernooi. Door zijn reserverol kwam Cillessen in drie jaar bij Barcelona tot slechts 32 officiële wedstrijden, waarvan het overgrote deel in de Copa del Rey. Dit bekertoernooi won hij twee keer, maar afgelopen seizoen ging de finale verloren tegen diens nieuwe club Valencia. 

Cillessen speelde sinds 2016 voor Barcelona dat hem destijds overnam van Ajax. Daarvoor speelde de geboren Nijmegenaar bij NEC, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Naast twee bekers werd Cillessen ook twee keer landskampioen met Barcelona en werd een supercup gewonnen. Bij Valencia gaat Cillessen volgend jaar Champions League spelen, omdat de ploeg afgelopen seizoen als vierde eindigde in La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen