VVV-Venlo wint ruim van amateurs bij officieus debuut Maaskant

25 juni 2019, 22:22

VVV-Venlo heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen simpel gewonnen met 0-7 van de amateurs van MVC'19 uit Maasbree. De zege betekent een goede start voor de nieuwe trainer Robert Maaskant, die in Venlo Maurice Steijn moet doen vergeten.

Maaskant had basisplaatsen ingeruimd voor nieuwkomers Thorsten Kirschbaum en Richard Neudecker. Zij speelden net als de hele basisploeg maar één helft, want na rust kwam er een compleet ander elftal het veld op. VVV bleek veel te sterk voor MVC dat uitkomt in de Derde klasse. Na vijf minuten had Tristan Dekker al voor de openingstreffer gezorgd en een kwartier later zorgde debutant Neudecker voor de verdubbeling van de voorsprong. Peter van Ooijen zorgde vijf minuten daarna ook voor de 0-3 en de snelle beslissing van dit duel.

Na rust gaf de nieuwe spits Elia Soriano meteen zijn visitekaartje af door drie doelpunten te maken. Tussendoor zorgde Evert Linthorst vanaf de strafschopstip nog voor zijn doelpunt. VVV hoopt zich onder de nieuwe trainer Maaskant voor het derde seizoen op rij te handhaven in de Eredivisie. Onder Steijn werd VVV achtereenvolgens vijftiende en twaalfde. VVV opent het seizoen op zaterdag 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus RKC Waalwijk.

Opstelling VVV-Venlo:

Eerste helft: Kirschbaum, Dekker, Röseler, Kum, Roel Janssen, Neudecker, Post, Opoku, Van Ooijen, Bastiaans, Roemer

Tweede helft: Van Crooij, Van Dijck, Van Bruggen, Schäfer, Scheimann, Linthorst, Susic ( 80. Munsters ), Simon Janssen, Wienhoven, Soriano, Kokkinis.