Silva kondigt afscheid bij City aan voor komende zomer

26 juni 2019, 08:22   Bijgewerkt: 26 juni 2019, 08:29

Manchester City zal na komend seizoen afscheid moeten nemen van David Silva. De inmiddels 33-jarige voetballer heeft een aflopend contract en heeft laten weten dat dit zijn laatste seizoen wordt bij de kampioen van Engeland. Dan heeft hij tien seizoenen voor The Citizens gespeeld en is voor hem de cirkel rond.

Dat vertelt hij in een interview met The Mirror. "Dit is mijn laatste jaar. Tien seizoenen is genoeg voor me, het was de perfecte tijd", aldus de Spanjaard. "Eigenlijk wilde Manchester City mijn nieuwe contract voor meerdere jaren verlengen, maar de cirkel is nu rond. Ik wilde niet langer: tien jaar, dat is het." Over wat zijn plannen in de toekomst zijn, laat hij zich nog niet uit. "Maar ik kan niet voorstellen dat ik tégen City speel."

Silva brak in de jeugd door van Valencia, de club die hij in 2010 voor een kleine dertig miljoen euro verruilde voor Manchester City. In Engeland kwam hij inmiddels tot een kleine vierhonderd wedstrijden, waarin hij 71 keer scoorde en 129 assists gaf. In zijn prijzenkast staan onder andere vier Engelse titels, even zoveel League Cup's, tweemaal de FA Cup en eenmaal de FA Community Shield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen