Oranje-dagboek #17: Reis naar Valenciennes, Trump boos

26 juni 2019, 22:04

Een dag na de overwinning op Japan in de achtste finales van het WK in Frankrijk reisden de Oranje Leeuwinnen woensdag naar Valenciennes, waar ze zaterdag met Italië om een plek in de halve finales strijden. Ondertussen zorgde Megan Rapinoe in de Verenigde Staten voor irritatie bij president Donald Trump.

Lieke Martens

Reisdag

Na de mooie zege op Japan en bijpassend klein feestje in het hotel was het voor de Leeuwinnen een reisdag. Op naar Valenciennes, waar het eerder al speelde. Na vier duels staat de teller nog altijd op de volle twaalf punten en dus is het vertrouwen groot. De reisdag ging per bus naar het treinstation van Rennes, waar men de trein pakte naar Lille. Die reis duurde zo'n 3,5 uur waarin vooral geslapen werd en het laatste stuk naar Valenciennes verliep weer per bus. Een prima rit: morgen wordt er pas weer fanatiek getraind. 

Kwartfinale Oranje uitverkocht

fans supporters

fans supporters

Donald Trump geïrriteerd

Megan Rapinoe is niet van plan naar het Witte Huis te komen, mocht ze met de VS het WK winnen. De 33-jarige middenveldster is bepaald geen liefhebster van president Donald Trump. Die reageerde geïrriteerd op haar woorden. "Ze heeft gezegd dat ze niet naar het F...ing White House komt als we kampioen worden. Ik ben een groot fan van de Amerikaanse ploeg en het vrouwenvoetbal, maar Megan moet eerst winnen voor ze iets zegt", sneert Trump via Twitter. "We hebben Megan of het team nog niet uitgenodigd, maar bij deze doe ik dat wel, of we nou kampioen worden of niet. Megan moet respect tonen voor ons land, het Witte Huis en onze vlag, zeker omdat er zoveel is gedaan voor haar en voor de ploeg. Wees trots op de vlag die je draagt."

Oranje op socials

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen